İstanbul- İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen KCK soruşturması kapsamında 17 ildeki 103 adreste arama yapılıyor. Bağımsız milletvekili Leyla Zana'nın Ankara'daki evinde, KESK Genel Merkezi'nde ve Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesi'nin binasında arama yapılıyor. Eski BDP'li vekil Fatma Kurtulan'ın da gözaltına alınanlar arasında olduğu belirtiliyor.

Şu ana kadar 32 kişinin gözaltına alındığı operasyonda toplam 45 kişi hakkında gözaltı kararı var.

Ankara:

Ankara'daki KESK Genel Merkezi'nde yapılan bir aramanın bir KESK üyesinin ofisinde olduğu belirtiliyor. Soruşturma kapsamında Eski DEHAP Genel Başkanı şimdiki BDP MYK üyesi Tuncer Bakırhan, eski BDP'li vekil Fatma Kurtulan ve DİHA muhabiri Murat Çiftçi'nin de gözaltına alınanlar arasında olduğu belirtiliyor.

Bağımsız milletvekili Leyla Zana'nın Ankara'daki evinde de arama yapıldığı gelen haberler arasında.

İstanbul:

Beyoğlu'nda bulunan BDP İstanbul İl binasında polis arama yaptı. Operasyon sonucu 15 kişi gözaltına alındı.

Siirt:

BDP Siirt İl Başkanlığı'nda arama yapılıyor.

Şanlıurfa:

BDP İl Binası, Eğitimsen Sendikası, bir dernek ve bir gazetede arama yapılıyor.

Diyarbakır ve Batman:

İstanbul Özel Yetkili Savcılığı'nın talimatıyla Diyarbakır ve Batman'da da sabah erken saatlerde eş zamanlı olarak baskınlar düzenlendi.

Baskınlarda BDP il başkanlıkları dahil bir çok sivil toplum örgütlerine ait merkezler aranıyor.

Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesi'nin binasında arama yapılıyor.

Van:

Van Belediyesi ile BDP İl Binası'nda aramalar yapıldı. Operasyonda herhangi bir gözaltı olmazken, bazı evraklara el konulduğu belirtildi...

Mersin:

Mersin BDP il Başkanlığı'nda da arama yapılıyor.

Şırnak:

Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda Şırnak Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, 3 gün önce Silopi ilçesinde KCK'nin ''kent meclisi'' yapılanmasında faaliyet gösteren şahıslara yönelik 22 ayrı adrese eş zamanlı olarak yapılan operasyonda gözaltına alınan 21 kişi, polisteki sorgularının ardından Silopi Cumhuriyet Başsavcılığı'na çıkarıldı.

Savcılıktaki ifade işlemininden sonra tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen zanlılardan 19'u tutuklandı, 2 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.