ANKARA

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 'Bunlar (Paralel Yapı) 17 Aralık'ta, bu ortak vuruş girişimidir, başarılı olsalardı, Türkiye'yi esir alacaklardı. Daha geçmiş de Türkiye'de darbeler oldu, rastgele türlüsü. Amaç ortak partiyi alaşağı etmekti, 28 Şubat'ta Refah Partisi'ni hükümetten indirdiler, düşürdüler. Her darbenin ayrımlı gayesi oldu. Ama bu derece kapsamlısı, tehlikelisi olmadı.' dedi.

Akdoğan, Gölbaşı Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde planlı AK Parti Daraltılmış İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

Şehitlerin, yurt ve millet, ülkenin geleceği düşüncesince canlarını feda ettiklerini, kendilerine düşenin de onların emanetlerine eş genişlemek bulunduğunu tabir fail Akdoğan, 'Şehadet ruhu ne demektir? Bunu anlamayanlar esasta nice şeyi anlamıyorlar. Terör örgütü ortak aritmetik yanlışı yaptı. Sandı ki mevki bu şehirdeki dünkü yapılara dahil edemez, bunu hücre alamaz, şayet dahil ederse siviller yaşamını kaybeder, zira iskân yerlerinin zarfında bunlar. Dağdan geldiler, kent merkezlerinde binalara yerleştiler ve dediler ki, mevki buraya dahil ederse siviller yaşamını kaybeder, el sokağa dökülür, iri ortak başkaldırma başlar. Batı, Birleşmiş Milletler ayağa kalkar, dahil ederler, burada fiili gidişat meydana getiririz.' sanarak konuştu.

Devletin oyunu bozduğunu ve sivillerin yaşamını koruyarak, çıplak hassasiyeti gözeterek, el erki ve ahbaplık zarfında ortak savaş ortaya koyduğunu tamlayan Akdoğan, 'Onlar sandılar ki mevki paldır küldür dahil değer ve insanoğlu yaşamını kaybeder. 'Devlet, halkı öldürüyormuş' kabilinden ortak fon çıkar. Oysa hakeza ortak fon çıkmadı. 'Örgüt kişilerin yaşamını mahvediyor' sanarak ortak fon çıktı.' dedi.

'Pensilvanya'da kargış ediyor, Kandildekiler 'amin' diyor'

Verdikleri mücadelede Paralel Yapı, PKK, PYD, YPG kabilinden yıldırı örgütlerinin Türkiye'ye saldırıya geçtiğini tamlayan Akdoğan, bunların gerisinde Paralel Yapı bulunduğunu ve onun da yıldırı örgütleri ile ortaklık zarfında bulunduğunu söyledi.

Akdoğan, 'Pensilvanya'da kargış ediyor, Kandildekiler 'amin' diyor. Kandil zelzele emri veriyor, bu yandan alkış sesleri geliyor. Bu, bulaşık ortak işbirliğidir ve bunlar bütünü bire ortak gayeye fariza ediyorlar. Onun düşüncesince diyorum ki, terörle mücadeleyle başarılı olabilmemiz düşüncesince Paralel Yapıyla savaş de aşırı önemli.' dedi.

Paralel Yapının dünyanın neresinde olursa olsun, Türkiye karşıtı rastgele binanın beraberinde bozulmamış tuttuğunun altını çizen Akdoğan, bu binanın Türkiye düşmanlarıyla dizi film kolalama akım ettiğini söyledi.

'17 Aralık'ta başarılı olsalardı Türkiye'yi esir alacaklardı'

Paralel Yapıya müteveccih operasyonlara mevrut eleştirilere de yer veren Akdoğan, laflarına şöyleki bitmeme etti:

'Merhametten illet doğar. Bunlar, 17 Aralık'ta, bu ortak vuruş girişimidir, başarılı olsalardı Türkiye'yi esir alacaklardı. Daha geçmiş de Türkiye'de darbeler oldu, rastgele türlüsü. Amaç ortak partiyi alaşağı etmekti, 28 Şubat'ta Refah Partisi'ni hükümetten indirdiler, düşürdüler. Her darbenin ayrımlı gayesi oldu. Ama bu derece kapsamlısı, tehlikelisi olmadı. Bunların gayesi çabucak ortak partiyi yuvarlamak değildi, devleti devirmekti, Türkiye'yi boyunduruk dibine almaktı. Onun düşüncesince MİT'i ele geçirmeye çalıştılar, yargıyı, emniyeti ele geçirmeye çalıştılar. Kim var ise ortak halde içini boşaltıp ele geçirmeye çalıştılar.'

Twitter'da oluşturulan 'We love Erdoğan' başlığının biraz zaman sonradan kaldırıldığını anımsatan Yalçın Akdoğan, 'Bu sizi niçin erinçsiz ediyor, Tayyip Erdoğan sevgisi niçin sizi çıldırtıyor? Demek ki, bu yapıların zarfında bazıları var.' dedi.

'Demokratik anayasanın en ehemmiyetli şartı, mimarının kavim olmasıdır'

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya da meydana getirdiği konuşmada, Türkiye'nin asliye problemlerine dikkati çekerek, dünkü kanun dair gelinen yeri anlattı. Anayasanın, çabucak ortak uygarlık işareti değil, ortak milletin el erki ruhunun ve düzeyinin işareti bulunduğunu kail İyimaya, 'Türkiye demokratik manada hâlâ anayasasına kavuşamamıştır. Demokratik anayasanın Şayet olmazsa gayrimümkün en ehemmiyetli şartı, mimarının kavim olmasıdır.' sanarak konuştu.

Osmanlı'dan buyana meydana getirilen anayasaların, 'terceme yoluyla' meydana getirilen anayasalar bulunduğunu tamlayan İyimaya, 'Şu andaki anayasamızı da ortak düz yazı anayasası kendisine görmeyiniz, esasta eğreti ortak anayasadır, müstear kıç ortak anayasadır.' dedi.

Muhabir: İlhan Toprak

Kaynak: AA