Genelkurmay Başkanlığından, esbak Mardin'in Nusaybin ilçesinde 7, Şırnak'ta 5, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 3 ve Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde ortak teröristin ruhsuz bir duruma getirilmiş olduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının genel ağ sitesinde 'önemli dünya içi olaylar' başlığı altında yeni faaliyetlere bağlı bilgelik verildi.

Buna göre, Mardin'in Nusaybin ilçesinde 7 yıldırıcı ruhsuz bir duruma getirildi. İlçedeki operasyonda ruhsuz bir duruma getirilen teröristlerin sayısı 22'ye ulaştı, ortak teşkilat personeli ise tasdik oldu, 11 el inşası patlayıcı imha edildi. İlçede imha edilen el inşası patlayıcıların sayısı 51'e yükseldi.

Şırnak'ta 5 bölen yıldırı örgütü personeli ruhsuz bir duruma getirildi, 6 el inşası patlayıcı imha edildi. İlçedeki operasyonda ruhsuz bir duruma getirilen teröristlerin sayısı 15'e, imha edilen el inşası patlayıcıların sayısı da 33'e ulaştı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki operasyonda ise 3 bölen yıldırı örgütü personeli ruhsuz bir duruma getirilirken, ortak yıldırıcı tasdik oldu. Operasyonun başladığı günden buyana 31 yıldırıcı ruhsuz bir duruma getirildi, 6 el inşası patlayıcı imha edildi. Operasyonda imha edilen el inşası patlayıcıların sayısı 9'a çıktı.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki operasyonda da ortak yıldırıcı ruhsuz bir duruma getirildi, ortak yıldırıcı yakalandı. İlçede ruhsuz bir duruma getirilen teröristlerin sayısı 35'e ulaştı.

Şırnak, Nusaybin, Yüksekova ve Bağlar'daki operasyonlarda ruhsuz bir duruma getirilen yıldırı örgütü çalışanlarının sayısı 103'e yükseldi.

Kaynak: AA