İSTANBUL

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, Bahçelievler Gümüşhane ve Bayburt Dernekleri buluşmasında yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’da milletin Kurtuluş Savaşı'ndan beri olmadığı kadar kenetlendiğini, birlik olduğununu söyledi.

Yaşanan birliğin devamının önemine işaret eden Erdoğan, şöyle konuştu:

"İşte şimdi bu birliğimizi kurumsallaştırmak için bu Yenikapı ruhunu yönetimde doğrudan yansıtabilmemiz için devamlı araya parazit yapan darbecileri, bürokratik oligarşiyi, yargı vesayetini, medya sermaye sahiplerini devreden çıkarmak için 16 Nisan çok önemli bir fırsat, dönüm noktası. Allah için hayırcıların hiçbir vaadi yok. 'Hayır dediğin zaman Türkiye için şu iyi olacak' yok. Ama evet, '21. yüzyılda yeniden büyük Türkiye inşa edeceğiz' diyor. Bugüne kadar yapılanları çok daha hızlı şekilde başaracak sistemi yerleştireceğiz.' diyor."

"Parti değil memleket meselesi"

Erdoğan, 16 Nisan'ın, 15 Temmuz kazanımları için, darbecileri yenen "Yenikapı ruhu" için artık kurumsallaşması için önemli olduğunun altını çizdi.

Ülkenin ciddi muhalefet sorununun çözülmesi için de 16 Nisan'ın çok önemli olduğunu dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Çünkü bu tarihten sonra halkın en az yüzde 51'inin teveccühüne mazhar olamazsan siyasette barınamayacaksın. Hadi bu karanlık CHP zihniyeti gelsin yüzde 51'in teveccühüne talip olsun. Halkın değerleriyle kavga etmekten vazgeçsin. İşte o zaman Türkiye‘de sağlıklı bir muhalefet ve çok daha başarılı bir yönetim sistemine kavuşacağız, demektir. Bu bir parti meselesi değil memleket meselesi. Dünyanın böylesine bir çalkantılı bir döneminde Türkiye’nin koalisyonla, ekonomik kriz, partiler arası pazarlıklarla zaman kaybetmeye takati yok. Çünkü bu millete çok zaman kaybettirdiler. Bu milleti çok oyaladılar. Bu millet şimdi 16 Nisan’da tüm yerli ve yabancı düşmanlarına haddini bildirecek ve Türkiye için 21. yüzyılda dünyada hem en büyük 10 ekonomi içine giren hem de tüm adaletsizliklere, zulümlere karşı duran, mazlumun da her zaman yanında olan güçlü bir ülke olmanın yolunu açacak."

Muhabir: Halil İbrahim Başer

Kaynak: AA