Aramaların sonuç vermemesi, kaçırılma ihtimalini daha da güçlendirdi. Reşadiye'nin Çermik Mahallesi'nde oturan Adile ve Ömer Erol çiftçinin çocukları Bayram ile komşuları Nafize ve İbrahim Taşçı çiftinin çocukları Dursun Kağan, geçen 29 Aralık günü saat 09.00'da evlerinden oynamak için dışarı çıktı. 2 çocuk evlerine dönmeyince, AFAD ve jandarma ekiplerinin de katılımıyla günlerce arama çalışması yapıldı. Ancak, çocuklar aradan geçen 16 güne rağmen bulunamadı.

ARAMALAR SONUÇ VERMEDİ 

İlk günden itibaren çalışmaların yoğunlaştığı Kelkit Çayı'nda geçen pazartesi günü AFAD ekipleri tarafından yeniden arama çalışması başlatıldı. Sivas'ın Suşehri İlçesi'ndeki Kılıçkaya Barajı'nın kapaklarının kapatılarak Kelkit Çayı'nın su seviyesinin düşürülmesiyle başlayan çalışmalarda, AFAD ekipleri hem su yüzeyinde hem de çayın her iki tarafında gruplar halinde arama yaptı. 

Bölgedeki yaklaşık 25 kilometrelik alanı bir kez daha arayan ekipler, kayıp çocukların izine rastlayamadı.Kelkit Çayı üzerindeki arama çalışmalarına bir süre ara verildi. AFAD ekiplerinin bir hafta sonra yeniden Kelkit Çayı üzerinde çalışma yapacağı öğrenildi. 

ÖZEL EKİP ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR 

Çay üzerindeki aramaların sonuç vermemesi kaçırılma ihtimalini daha da güçlendirdi. Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü'nden görevlendirilen özel ekip ilçede çalışmalarını sürdürüyor. 4 kişilik özel ekip başta kayıp çocukların ailesi ve yakınları olmak üzere çok sayıda kişinin ifadesine başvurdu. Emniyete gelen tüm ihbarları değerlendiren ekipler, Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nden temin edilen drone (insansız hava aracı) ile belirlenen noktalarda arama çalışması yürüttüyor.

Kaynak: DHA