Merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Yeşilyurt Mahallesi'nde kiralık evde oturan özel ana okulunda yardımcı öğretmen olarak çalışan Mevlüdiye Özlem Arat, 2007'de inşaat işçisi 54 yaşındaki Ahmet Arat ile hayatını birleştirdi. Evliliğinin üzerinden 1 hafta geçen Arat'ın kalçasında hissettiği ağrılar üzerine muayene olduğu Seyhan Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde sağ kalça kemiğine çürüme nedeniyle platin takıldı. 

Daha sonra platinin ağrılara çare olmayınca protez takıldı.Ameliyatın üzerinden 1.5 ay geçen Arat, misafirlik için gittiği Elazığ'da tekrar rahatsızlanması üzerine eniştesi tarafından götürüldüğü özel hastanede bir uzmanın çektiği filmle protezin yanlış takılmış olduğunu öğrendi. O dönem Irak'ta işçi olarak çalışan eşi Ahmet'e durumu anlatan Arat, Adana'da özel bir sağlık merkezinde yeniden film çektirdi. Buradaki doktorlar da protezin hatalı takıldığını ve bir bacağının 7.5 santimetre kısaldığı saptandı. 

Son olarak Dr. Aşkım Tüfekçi Çukurova Devlet Hastanesi'nde ortopedi uzmanları, sağ kalçasındaki hatalı protezi çıkarıp, yenisiyle değiştirdi. Bu arada vücutta yayılan iltihap nedeniyle enfeksiyon tedavisi uygulandı. Ancak bu kez sol kalça kemiğinde de çürümeye rastlandı. Bunun üzerine ikinci protez de sol kalça kemiğine takıldı. Yıllar geçtikçe kemiklerinde artan çürüme nedeni ile boyun, iki diz kapağı, omuz ve kalçaları için 13'ü protez takılmak üzere 26 kez bıçak altına yatan genç kadının sağ kalça kemiği tamamen çürürken, düşme sonucu kırılan protez iç organlarına battı. Sağ kalça kemiği ile iki omuzuna protez takılması gereken Arat, yürüyemez hale geldi.

ÇARESİZ KALDIK

Ahmet Arat, eşinin tedavisi için gitmedik hastane kalmadığını ve son olarak GATA'da girdiği muayenede görevli doktor tarafından acil ameliyat gerektiğinin kendisine aktarıldığını belirtirken, şunları söyledi: 'Doktor acil ameliyat gerektiğini söyledi. Ancak kendisinin bu ameliyatı yapması için 6 ay süre gerektiğini, ama eşimin 1 ay içerisinde ameliyat olması gerektiğini hayati riskinin yüksek olduğunu söyledi. 

Son olarak Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan konsey sonrası doktorlar protezi çıkarabileceklerini ancak yeni protez takamayacaklarını, eşimin tamamen yatalak olabileceğini, riski göze alamadıklarını aktardı. Ancak biz yine de daha önce devlet hastanesinde çalışırken eşimi yıllarca tedavi eden doktorumuza gittik. O da özel bir hastanede çalışmaya başlamış. 

Bizden protezi almamız halinde hastayı yürütebileceğini söyledi. 22 bin lira tutarı olan protezi medikal şirketi durumumuzun kötü olduğunu duyunca 16 bin liraya düşürdü. Özel hastane sahibi protezi almamız durumunda ameliyatı ücretsiz yaptıracağının sözünü verdi. Ancak biz bu parayı bulamadığımız için ameliyat ettiremedik. 2 çocuğumla ortada kaldım. Çok çaresizim.'

Kaynak: DHA