ANTALYA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa'daki bazı ülkelerin Türkiye'nin bağımsız olmasından rahatsız olduğunu belirterek, "Bunlar, Türkiye'nin tek başına, kendi kararını kendisinin almasından rahatsızlar. Alışmışlar Türkiye'ye patronluk yapmaya, ama geçti o günler. Türkiye hiçbir devletin, milletin boyunduruğu altına girmez. Ne yönetim olarak ne siyasi olarak ne de başkalarının dayatmalarını kabul eder." dedi.

Antalya'da temaslarını sürdüren Çavuşoğlu, bir otelde düzenlenen kahvaltı programında, Doğru Yol Partisi'nden önceki yıllarda milletvekilliği, il, ilçe başkanlığı yapmış çok sayıda partiliyle bir araya geldi.

Bakan Çavuşoğlu, salondaki tüm dava arkadaşlarının, Antalya ve Türkiye ne zaman söz konusu olsa gece gündüz demeden, "Türkiye için biz de varız" dediğini vurguladı.

"Türkiye'nin önüne hep engeller çıkarıldı"

Türkiye ne zaman tek başına iktidara gelip, hamleler yapsa önüne engeller çıkarıldığını dile getiren Çavuşoğlu, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın darbe sonrasında Türkiye'ye çağ atlattığını söyledi.

Özal'ın ikinci döneminde Türkiye'ye "patinaj yaptırılmaya başlandığına" dikkati çeken Çavuşoğlu, "İşte bizim 15 yılımız kolay bir 15 yıl olmadı. Bizim de önümüze çok engeller çıktı. Kat kat fazla engeller çıktı." dedi.

Türkiye'nin Halep'te 45 bin insanı kurtarırken, "kılını kıpırdatan bir ülke dahi olmadığına" işaret eden Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin artık Türkiye'den büyük olduğunu ve aynı anda 4-5 terör örgütüyle mücadele ettiğini vurguladı.

"Sadakati kanunlara ve anayasaya olmayanlar adalet dağıtabilir mi?"

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, güçler ayrılığında, kuvvetler arasında denge olması, kuvvetlerin birinin diğerine üstünlük taslamaması gerektiğini ifade ederek, bu durumda kaosların olabildiğini belirtti. Çavuşoğlu, "Bugün Türkiye'nin en problemli alanlarından bir tanesi yargı. Açıkça söylüyoruz, işte FETÖ tek başına nasıl ele geçirmiş yargıyı? Hala bunun sarsıntılarını görüyoruz. Hala neler yapmak istediklerini görüyoruz, temizliyoruz bitmiyor. Tekrar başka deliller çıkıyor. FETÖ'den tüm kurumları temizlememiz lazım. FETÖ'yü tüm kurumlardan atmamız lazım, benim bakanlığım dahil. Benim meslek memurlarımın, diplomatlarımın yüzde 21'ini biz bakanlıktan atmak durumunda kaldık. Neden? Sadakati, bağlılığı bana, devlete, bakanlığa değil, Pensilvanya'daki sapık adama. Oraya bağlı olan bir diplomatın bu memlekete hayrı olur mu? Sadakati kanunlara ve anayasaya olmayan, bunlara göre karar vermeyen kişiler adalet dağıtabilir mi?" diye konuştu.

"Türkiye'nin tek başına, kendi kararını almasından rahatsızlar"

Hükümet olarak muhtarlara önem verdiklerine değinen Çavuşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer bazı partililerin, "muhtarlar kapanacak" dediğini anımsattı.

Antalya'da yaşayan yabancılara bazı CHP'lilerin, "16 Nisan'da rejim değişiyor, şeriat gelecek. Sizi zorla Müslüman yapacaklar, sizi de kapatacaklar." dediğini anlatan Çavuşoğlu, "Evet, şaka gibi geliyor. İşte bu kadar acizleştiler maalesef. İl Başkanımıza konsolos gelmiş, 'Ne oluyor bize böyle söyleyip duruyorlar' diyor. Önce biz de güldük konsolos gelince, ciddi korkmuşlar. Gittik Ruslarla toplantı yaptık. Yapmaya çalıştığımızı anlattık. Yazık değil mi Türkiye'yi, Antalya'yı seven, bizlere güvenerek burada yaşamayı tercih edenlerin, iki üç tane oy alabilmek için insanların içine korku salmak ayıp değil mi?" değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa'daki bazı ülkelerin Türkiye'nin bağımsız olmasından rahatsız olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, "Bunlar, Türkiye'nin tek başına, kendi kararını kendisinin almasından rahatsızlar. Alışmışlar Türkiye'ye patronluk yapmaya, ama geçti o günler. Türkiye hiçbir devletin, milletin boyunduruğu altına girmez. Ne yönetim olarak ne siyasi olarak ne de başkalarının dayatmalarını kabul eder. Türkiye büyük projeleri gerçekleştirir." dedi.

Seçim koordinasyon merkezinin yazdığı her görevi yerine gitmek zorunda olduklarına da değinen Çavuşoğlu, "Zalimdir bizim seçim koordinasyon merkezlerimiz. İnsafı da yok, pazarlık da yapamazsın. 'Ben şuraya gideceğim' yok. Nereye yazarsanız oraya gidersin." diye espri yaptı.

Muhabir: Ayşe Yıldız



Kaynak: AA