İSTANBUL - LALE BİLDİRİCİ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında yaralanarak gazi olan Bilal Özyıldırım, darbe gecesi yaşadıklarını "15 Temmuz Köprü" adlı kitabında anlattı.

Özyıldırım, AA muhabirine, 15 Temmuz gecesi, FETÖ'cü askerlerin kalkışmasını duyduğunda dizlerinin bağının çözüldüğünü söyledi.

Daha önce de hem 28 Şubat'ı hem de 1980 darbesini yaşadığını belirten Özyıldırım, şöyle konuştu:

"1980 darbesinde çocuktum zaten. Çocukluğun korkusu sinmişti yüreğimizin en derinine kadar. Darbe girişimini duyduğumda ne yapacağıma karar veremedim. Bir iki arkadaşımı aradım bilgileri teyit etmek için, o bilgileri teyit ettik. Sonra yapılacak tek şey vardı, sokağa çıkmak. Evden motosikletimle çıktım. Saat 22.00 sularıydı. Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın televizyondaki açıklamalarından önce Kısıklı'ya gittim. Oradan Altunizade'ye doğru giderken zırhlı personel taşıyıcı araçlar gördüm. Köprüye doğru ilerliyorlardı. O dakikadan sonra tekrar motorlara atladık. 8-9 motosiklet olmuştuk zaten Kuzguncuk üzerinden Boğaziçi Köprüsü'ne gitmeye çalışıyorduk. Köprü çıkışında motoruma ateş açıldı ve omzumdan vuruldum."

Özyıldırım, o gecenin ambulanslarının sivil araçlar ve motosikletler olduğunu ifade ederek, ilk tedavisinin Haydarpaşa Numune Hastanesinde gerçekleştirildiğini, sonrasında da çeşitli operasyonlar geçirdiğini dile getirdi.

Darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçtiğini anımsatan Özyıldırım, "Kendi canıma kasteden birini belki bağışlarım ama şartsız ve koşulsuz olarak, vatana kim ihanet ediyorsa en ağır cezayı çekmesini diliyorum. Hamdolsun mevcut iktidarda Cumhurbaşkanımız da bunun gayreti içinde. Ancak bunun için çok radikal kararlar alınmazsa bu ihanetlerin sonu gelmeyecek. Eğer idam ise idam yok alternatif ceza şekli varsa bizim bilmediğimiz, daha ağır bir ceza şekli o cezanın mutlaka getirilmesi gerekiyor." diye konuştu.

15 Temmuz'u kitapta anlattı

Özyıldırım, 15 Temmuz'da milletin destan yazdığını, o gece millette, 7'den 70'e herkeste insanüstü bir cesaret olduğunu, yüreklerinde korku bulunmadığını belirterek, "Ölümün öldüğü bir yerdi diyebilirim." dedi.

15 Temmuz'da yaşadıklarını "15 Temmuz Köprü" adlı kitapta topladığını anlatan Özyıldırım, şunları kaydetti:

"Kitabın kapağında da yazdığım gibi, 'Biz ki, ustasıyız vatan sevmenin.' Kitap o günün sabahından uyanıp işe gitmemizden başlıyor. Zaman zaman paralel yapıya değindiğimiz şeyler var ve ondan sonraki hikaye tamamen birebir yaşadığım anlar. Aklıma geldiği kadar hepsini tek tek yazdım. O günden sonra aklıma gelen her şeyi kaleme aldım. Kitabı nitelikli bir halde yazıp bitirdim. Şu an da kitap hazır, baskıya girmesini bekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımıza bir tane ilettik."

Kaynak: AA