SAKARYA

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde bir otelde düzenlenen basın toplantısında konuşan 15 Temmuz Milli İrade Derneği Genel Başkanı Ali İnci, Sakarya Valiliği'nin 15 Temmuz gecesi Türkiye'de işgal edilmiş devlet müesseselerinden bir tanesi olduğunu söyledi.

O gece TBMM ile İstanbul ve Ankara'da önemli yerlerin bombalandığını anımsatan İnci, "Ama valilik olarak baktığınız zaman Sakarya Valiliği'ne o gece eşkıyalar geldi, kapıları tuttu, içerideki insanları esir aldı. Polis karakolundaki polisleri de yine esir alarak, dışarı çıkartarak valiliği işgal etti. O gece kızımızın düğünü vardı. Düğünde Vali Bey, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Türkiye'deki bakanlar, genel müdürler, milletvekili arkadaşlarımız vardı ve o düğünü bırakarak buradaki işgale doğru hareket ettik. Biz oradaki birlikteliği, beraberliği valiliğin orada gördük." diye konuştu.

İnci, basın mensuplarının da o gece en önde mücadele edenler arasında olduğunu vurgulayarak, Sakarya'nın bu gücüne, birliğine, beraberliğine ikinci yılını tamamlamakta olduğu bu süreç içerisinde teşekkür ettiğini belirtti.

İnci, 15 Temmuz'dan kısa bir süre sonra derneği kurduklarını, şu anda şubeleşmeye gittiklerini anlatarak, "Unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. Yani biz 15 Temmuz'u da 28 Şubat'ı da 1980, 1960 ihtilalini de asla ve asla unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız. Derneğimizin ana hedefi budur." dedi.

"Bütün halkımızı Sakarya Valiliği'ne bekliyoruz"

15 Temmuz gecesini bu yıl Sakarya Valiliği'nde anacaklarını belirten İnci, sözlerini şöyle tamamladı:

"O gece orada çorba verilecek, derneğin şapkaları, üzerinde 'Unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız' yazılı tişörtlerimiz olacak. Hazırlıklarımızı yapıyoruz. Dönemin Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'u, bizimle birlikte o gece valilikte büyük bir gayret içerisinde mücadele eden eski İl Emniyet Müdürü Osman Babadağı'nı davet ettik. İnşallah çok güzel bir program çıkarmanın gayreti içerisinde olacağız. Bütün halkımızı meydandaki programdan sonra gece saat 23.00 itibarıyla Sakarya Valiliği'ne bekliyoruz. Hep birlikte inşallah oradaki o geceyi analım çünkü bu Sakarya halkının şerefidir, halkın Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne sahip çıkması, darbecilere karşı dik durmasının bir simgesidir."

Muhabir: Onur Orhan

Kaynak: AA