ANKARA

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, konfederasyona bağlı Hizmet-İş Sendikası ile Malavi Su İşçileri Sendikası (WETUM) iş birliğiyle gerçekleştirilen eğitim programında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 15 Temmuz'da uluslararası bir darbe ve işgal girişimiyle karşı karşıya kaldığını belirtti.

Arslan, "15 Temmuz sadece bir darbe girişimi değil, emperyalist güçlerin, NATO'nun, Batı'nın iş birliğiyle Türkiye'yi işgal girişimiydi. Darbeciler de onların piyonlarıydı. Bizim için en büyük tehlike ve tehdit, maalesef uluslararası müttefikimiz olan ülkelerin Türkiye'yi işgal girişimiydi. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, halkımızın milli iradeye sahip çıkmasıyla darbe teşebbüsü akamete uğratıldı." değerlendirmesinde bulundu.

Darbe girişimine direnen 250 vatandaşın şehit düştüğünü, 2 binin üzerinde de gazinin olduğunu kaydeden Arslan, Türkiye'nin halen uluslararası bir tehditle karşı karşıya bulunduğunu söyledi.

Türkiye'nin bütün yaşananlara rağmen ayakta olduğunu vurgulayan Arslan, Hak-İş üyesi 5 kişinin de hayatını kaybettiğini bildirdi.

Fetullahçı Terör Örgütünün birçok ülkede "eğitim" adı altında örgütlendiğini anlatan Arslan, Malavili sendika yöneticilerine de örgütün faaliyetleri konusunda uyarıda bulundu.

Muhabir: Duygu Yener

Kaynak: AA