HATAY

Hatay'da taksirle yaralamaya neden olma suçundan yürütülen soruşturma kapsamında bir kişi, 15 Temmuz şehitleri için para yatırıp, şehitler için mevlit okutarak ve lokum ikramında bulunarak yargılanmaktan kurtuldu.

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, "taksirle yaralanmaya neden olmak" suçundan yürütülen soruşturmanın müşteki ve şüpheli arasında uzlaşma sağlanarak çözümlendiği belirtildi.

Uzlaştırmacı tarafından müşteki ve şüpheli ile görüşüldüğünün ifade edildiği açıklamada, müşteki Rasim E'nin uzlaşma kapsamında, şüpheli Şerif K'den tedavi giderleri için 2 bin lira aldığı kaydedildi.

Açıklamada, uzlaşma kapsamında şüpheli Şerif K'nin 15 Temmuz şehit ve gazilerini yıl dönümünün yaklaştığı şu gönlerde unutulmayarak, Başbakanlıkça oluşturulan 15 Temmuz Şehit ve Gazileri hesabına 500 lira yatırdığı, 15 Temmuz şehitleri ve tüm şehitler için TOKİ Camisi'nde Yasin-i Şerif okutularak dua ettiği ve cemaate lokum ikramında bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, şüpheliyle müşteki arasında uzlaşma sağlanarak dosyanın mahkemeye gitmeden uzlaşmayla sonuçlandığı belirtildi.

Muhabir: İsmihan Özgüven


Kaynak: AA