SAMSUN

Samsun'da, üniversite öğrencilerince kanatlarına Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında şehit olanları sembolize etmesi amacıyla yıldız yapılan model uçaklar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a hediye edilecek.

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunda kalan üniversite öğrencilerine model uçak kursu veren eğitmen Cihan Alsoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kursa katılanların 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar anısına model uçak tasarladıklarını söyledi.

"Model uçağı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a hediye edeceğiz"

FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olanların model uçakların kanatlarına yapılan yıldızlarla sembolize edildiğini anlatan Alsoy,"Model uçaklarımızın kanatlarının çevresinde her şehidimizi temsilen bir yıldız bulunuyor. Bir model uçağa da Cumhurbaşkanlığı forsu koyduk ve Cumhurbaşkanımızın ismini yazdık. Bu model uçağı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a hediye edeceğiz. Ayrıca Başbakan Binali Yıldırım ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a da bu uçaklardan hediye etmeyi istiyoruz." diye konuştu.

Muhabir: Mehmet Kumcağız

Kaynak: AA