ANKARA

Nijer'den çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya gelen sağlık heyeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün açılışı gerçekleştirilen 15 Temmuz Şehitler Abidesi'ni ziyaret etti.

Nijer sağlık heyeti, Türkiye Organ Nakli Vakfı (TONV) ve Organ Nakli Koordinatörleri Derneği (ONKOD) tarafından yürütülen Uluslararası Organ Nakli Ağı Projesi kapsamında, çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve ortak projelere imza atmak üzere Türkiye'ye geldi.

Nijer Sağlık Bakanı Illiassou Mainassara'nın Danışmanı Abdramane Salifou başkanlığındaki heyetin ilk ziyareti, dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı gerçekleştirilen 15 Temmuz Şehitler Abidesi oldu.

15 Temmuz'da yaşananlar hakkında bilgi veren Türkiye Organ Nakli Vakfı Başkanı Eyüp Kahveci, Türk halkının, tek yürek halinde ve büyük bir cesaret örneği sergileyerek darbeye karşı koyduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

"Kahraman şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmak için yapılan ve dün Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açılan bu anıt, her ne kadar sembolik bir anlam taşısa da burada adı yazılan 250 kahramanımız Türk milletinin kalbinde sonsuza kadar en yüce duygularla anılacaktır. Bu önemli anıtı, böyle anlamlı bir dönemde ziyaret ettiğiniz için ülkemiz adına şükranlarımızı ve saygılarımızı arz ediyoruz."

Kahveci, Nijer heyetinin, 15 Temmuz Şehitler Abidesi'ni ziyaret eden ilk yabancı heyet olduğunun da altını çizerek, "Bu ziyareti Nijer sağlık heyeti ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Nijer heyeti, abideyi ziyaret eden ilk yabancı heyet. Bu nedenle, ziyaret ayrı bir anlam taşıyor." değerlendirmesinde bulundu.

"Anıtı ziyaret eden ilk yabancı heyet olduğumuz için gurur duyuyoruz"

Nijer Sağlık Bakanı Illiassou Mainassara'nın Danışmanı Salifou da 15 Temmuz'da yaşananların çok acı verici olduğunu ifade etti. Salifou, "Bu anıtı ziyaret ederek, acının boyutunun ne kadar büyük olduğunu da görmüş olduk. 15 Temmuz gecesi, kahraman Türk halkının göstermiş olduğu milli bütünlük ve milli iradeyi burada daha iyi gördük. Nijer heyeti adına, 15 Temmuz gecesi hayatını kaybeden bütün şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk halkına da başsağlığı diliyoruz." dedi.

Anıtı çok etkileyici bulduklarını dile getiren Salifou, "Anıtı ziyaret eden ilk yabancı heyet olduğumuz için de gurur duyuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Yeşim Sert Karaaslan

Kaynak: AA