ERZURUM

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü Genel Sağlık Sigortası (GSS) Tescil ve Prim Daire Başkanı Uğur Ünalan, SGK Erzurum İl Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'nun yürürlüğe girdiğini hatırlattı.

Ünalan, gençlerin mağduriyetine yönelik hükümetin eylem planı olduğuna dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı:

"Hükümetimizin eylem planları çerçevesinde lise mezunu olan gençlerimizin 20, üniversite mezunlarının ise 25 yaşına kadar 2 yıl ücretsiz sağlık yardımı alabilmesini hayata geçirmiş ve bu konuda da e-Devlet üzerinden bilgilerini kontrol etme imkanı sağlamış bulunuyoruz. Özellikle 18 yaşındaki lise mezunu gençlerimizin büyük bir mağduriyeti vardı. İşe girmede, anne-baba üzerinden sağlık yardımı alamama, üniversite mezunu gençlerimizin de 23 yaşında okullarını bitirmesiyle bu tür mağduriyetlerin hat safhaya ulaştığını biliyorduk. Lise mezunlarının 20, üniversite mezunlarının 25 yaşına kadar olan sağlık güvenceleri Sosyal Güvenlik Reformu kapsamında devlet tarafından karşılanmaya, bu hizmetin gençlerimize sunulmasına başlanmıştır."

Uğur Ünalan, 25 yaşına kadar olan gençlerin prim borçlarının da silindiğini ifade ederek, "5 milyon 558 bin 124 gencin 4 milyar 751 milyon 7 bin lira olan pirim borcu tamamen silindi." şeklinde konuştu.

SGK prim borçlarının yapılandırılmasında yarın son gün

SGK prim borçlarının yapılandırılmasının son gününün 25 Kasım olduğunu vurgulayan Ünalan, vatandaşların bu tarihe kadar yapılandırma talebinde bulunmaları gerektiğine işaret etti.

Uğur Ünalan, Türkiye'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminde büyük bir kahramanlık örneği sergilendiğini de dile getirerek, şöyle devam etti:

"15 Temmuz şehit ve gazileriyle ilgili kurumumuz yaklaşık 704 kişinin 1 milyon 75 bin lira olan GSS borçlarını silmiş bulunuyor. Allah bir daha bizlere 15 Temmuz gibi sıkıntılı süreç yaşatmasın. Millet ve devlet olarak kenetlendiğimiz bu süreçte bizler için şehit, gazi olan kardeşlerimizin devlete olan borçlarının bu şekilde ödendiğini düşünerek, hükümet eylem planı içerisinde bu borçları sildik."

Muhabir: Zehra Melek Çat

Kaynak: AA