ŞANLIURFA - RAUF MALTAŞ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, İstanbul'da darbeci bir asker tarafından şehit edilen Ümit Yolcu'nun isminin okul, cami ve park gibi yerlerde yaşatılmasından kardeşleri gurur duyuyor.

Ümit Yolcu'nun kardeşi Şeyhmus Yolcu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz akşamında şehidin arkadaşları ile buluşmak yerine FETÖ'nün darbe girişimine engel olmak amacıyla Bayrampaşa Çevik Kuvvet önüne gittiğini belirtti.

Kardeşinin orada uzun süre darbeci askerleri müdahalede bulunmamaları için ikaz etmeye çalıştığını anlatan Yolcu, Ümit Yolcu'nun, FETÖ'cü bir albay tarafından kalbine ateşlenen mermi ile ağır yaralandığını söyledi.

Kardeşinin, sivil bir polis tarafından hastaneye götürülmeye çalışılırken yolda şehit olduğunu aktaran Yolcu, "Kardeşim 15 Temmuz'da Bayrampaşa Çevik Kuvvet önünde bir yarbay tarafından vurularak şehit edildi. Aradan 80 gün geçti ama hala acımız taze. Darbe olaylarını halen takip etmekteyiz. Tek dileğimiz en kısa sürede idam yasasının çıkarılması ve gerekli yasal işlemlerin yapılarak cezalarını bulmalarıdır." diye konuştu.

"İsminin yaşaması gurur veriyor"

FETÖ soruşturmasına ilişkin gelişmeleri medyadan takip ettiklerini kaydeden Yolcu, darbe girişiminin tehlikesinin her geçen gün daha net bir şekilde kamuoyu tarafından görüldüğünü vurguladı.

Darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlerin isimlerinin cami, okul ve parklara verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Yolcu, şunları kaydetti:

"Kardeşimin isminin Şanlıurfa'da camiye, Bayrampaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bir okula, Haliliye Belediyesi tarafından da bir parka verilmesi tabii ki bizi onurlandırdı. İsminin yaşaması bize ayrı bir gurur veriyor. Bir daha böylesi acılar yaşamak istemiyoruz. Allah bir daha göstermesin."

"Devletin sahiplenmesi acımızı hafifletti"

Şehidin en büyük ağabeyi Bahattin Yolcu da halen acılarını ilk günkü gibi yaşadıklarını söyledi.

Sürekli kardeşi ile olan anılarının aklına geldiğini anlatan Yolcu, bazen de yolda yürüyen gençleri kardeşine benzetmenin derin acısını duyduğunu dile getirdi.

Devlet ve millet desteği ile teselli olduklarını belirten Yolcu, "Yıllarca yüreğimizi burkacak bir acımız var. Tek tesellimiz kardeşimizin vatan için hayatını kaybetmesidir. 80 gün geçti ama 80 yıl da geçse acımız hep aynı kalacak. Hayat tabii bir şekilde devam ediyor. Özellikle devletimizin şehidimize ve bize sahip çıkması aradan geçen süreçte acımızı hafifletti. İnsanın kötü gününde devletinin ve milletinin desteğini arkasında görebilmesi çok büyük bir onur ve şereftir." dedi.

Kaynak: AA