İSTANBUL

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Okmeydanı Darülaceze Başkanlığı'nda program düzenlendi. Program, 2004 yılında Dünya Kur'an Okuma Birincisi Hafız Selman Okumuş'un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda, son 2 yıldır kurumda yapılan değişiklikler, faaliyetler, ziyaretler ve Darülaceze Hizmet Şehri Projesi'yle ilgili video gösterimi yapıldı.

Programda konuşma yapan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, çok bahtiyar olduğunu ve böyle köklü bir hayır müessesesinde birlikte olmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi.

Ezan okunurken konuşmasına ara vererek ezanı dinleyen Kahraman, ezanın önemini anlattı. Ezanın bitiminin ardından konuşmasına devam eden Kahraman, Darülaceze'de yapılan hizmetlerden dolayı mutluluk duyduğunu aktardı.

15 Temmuz gecesinde yaşananları hatırlatan Kahraman, şunları söyledi:

"Silah arkadaşım Sayın Bakanımıza teşekkür ederim. Bakan Fatma Hanım'ı ve o akşam beraber olduğumuz hanım milletvekillerini görmeden evvel hanımların bu kadar cesur olduğunu bilmiyordum. Onlar, ne kadar yürekliymiş. Nazar değmesin. Evet Meclis o gün tatildi, evet toplanmıyorduk. Ama tankları köprüye giriyor görünce, F16 müthiş bir sür'atle bizim konutun üstünden geçince, 'eyvah' dedim. Beklenmiyordu. Bir hain kuklanın hazırladığı tuzağın -ki onun üstündekiler hazırladı-. O gece gittim herhangi bir yerden teklif, talimat ve temenni olmaksızın. Madem ki kaptanım. Kaptanlar gemiyi terk etmez, kim terk eder? Fareler. Meclisi açtım. Partilerin 4'üne de birer tane çağrı mektuplarını yazdım. Kadınlar fevkalade cesurdu. 81 kadın milletvekilimiz var. 31'i AK Partili milletvekili, bunların 21 tanesi Meclisteydi." dedi.

15 Temmuz'un bir darbe akşamı olmadığını, Türkiye'nin işgal akşamı olduğunu vurgulayan Kahraman, Cenab-ı Hakk'ın koruduğunu ifade ederek, "O gece resmen işgaldi. Gece saat: 03.00'teki hadiseyi öne çekmek zorunda kaldılar. Genelkurmay Başkanı, askeri birliklere 'Garnizon dışına hiçbir vasıta hava veya kara çıkmayacaktır' talimatını verince, harekete geçtiler. Darbenin önlenmesinin önderi de evelallah Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır." diye konuştu.

Muhabir: Lale Bildirici

Kaynak: AA