MARDİN

Mardin'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit düşenlerin anısına hatıra ormanı oluşturuldu.

FETÖ'nün 15 Temmuz gecesi gerçekleştirmek istediği darbe girişimini engellemek için şehit düşenler anısına Mardin Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Artuklu Nusaybin yolu üzerinde "15 Temmuz 2016 Demokrasi Şehitleri Hatıra Ormanı" tesis edildi.

Mardin Orman İşletme Müdürü Siyamet Kaya, yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi şehit düşenlerin hatıralarının unutulmaması için oluşturduklarını söyledi.

Mardinli iki şehidin isminin yazılı olduğu plaketlerin temsili ağaca çakıldığını aktaran Kaya, vatandaşların devletin geleceği için canlarıyla bedel ödediklerini belirtti.

Kaya, "Mardin'de 2 şehidimiz var. Ankara Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığında şehit düşen özel harekat polisi Velit Bekdaş ile sivil şehidimiz Mahmut Eşit. Bunların ve diğer şehitlerimizin anısına Mardin'de 15 Temmuz'u hep hatırlamak ve şehit olanları unutmamak için hatıra ormanı kurduk." dedi.

Halkın 15 Temmuz gecesi ülkesine ve demokrasisine sahip çıktığını anlatan Kaya, bu ülkede artık halksız hiçbir şey olmayacağını bildirdi.

Kaya, 5 hektar alan üzerine bin 500 fidan diktiklerini, alanın tamamlanması için yaklaşık 10 bin fidan daha dikeceklerini dile getirdi.

Muhabir: Osman Öksüz

Kaynak: AA