TBMM

Emniyet Genel Müdürlüğü dışarlık teşkilatına 15 bin yeni polis memuru kadrosu kurma edilmesine bağlı anayasa tasarısı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Tasarının gerekçesinde, devletin en asliye görevinin, vatandaşlarının bulut ve endişeden uzak, geçim ve kredi süresince birlikte hayat sürmesini gelmek yer aldığı belirtildi.

Anayasa ve kanunlara akla yatkın adına Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle ayrılamaz bütünlüğünün sağlanması; amme düzeninin, Anayasada bağlanmış doğruluk ve hürriyetlerin, güvenlik, düzenlilik ve umumi ahlakın korunması; suçun işlenmeden önlenebilmesi düşüncesince müstelzim tedbirlerin alınması; suçluların yakalanması ve gelişigüzel ayrışık suçla mücadelede en iri sorumluluğun kredi teşkilatına düşmüş yer aldığı tabir edilerek, şunlar kaydedildi:

'Toplumun huzurunu bozan, bulut ve endişeye faktör bulunan suçların başlangıcında düzenlilik suçları gelmektedir. Bu kapsamda; polisin düzenlilik suçları ile mücadelesinin geliştirilmesi ve güçlendirilmesi, halkın dip adına bulunmuş yer aldığı yerlerde işlenen suçların önlenmesine müteveccih adına sahada deli dolu fariza işleyen personel sayısının artırılması gerekmektedir.'

Muhabir: Alp Özden

Kaynak: AA