Can, twitter üzerinden anayasa çalışmasına bu gece itibariyle başladıklarını söyleyerek, ekibe katılmak isteyenlerin [email protected] adresine mail atmalarını kaydetti.


@CanAnayasa hesabını kullanan Osman Can'ın anayasayla ilgili bazı tweet'leri şöyle: 


Anayasanın ilk üç maddesine dokunulmasın deyip, darbelere karşı olmak, nasyonal sosyalizme sahip çıkıp hitleri faşist ilan etmeye benzer.


ikinci olarak, ilk üç madde çöpe atılsa bile, darbe anayasalarının sistematiğini esas alıp metin yazmak, ondan daha kötü.


82'nin iskeletini korumak, onun ideolojissini ve paradigmasını korumak demektir. ilk üç madde olmasa da onun uygulaması devam eder.


74 Milyona saygı duymak ile onu ahmak yerine koymak için turnusol kağıdımız, ilk üç madde ile sistematik olacak.


Eğer darbe anayasasının maddeleri üzerinden gidip tartışmaya başlarsak, 82'yi, madde içerikleri değişse de, restore etmiş oluruz.


1921 dışında tüm anayasalar topluma dayatıldı. Toplum sözleşmesi diyorsak, bir kere önümüze beyaz sayfa koyup işe koyulmalıyız.++


++ ve türk, kürt, alevi, gayrimüslim vs birlikte neyin üzerinde uzlaşabiliyorsak, onu beyaz sayfaya yazarız. Anayasa o olur!


Ve nasıl olacağını ise o zaman anlamış oluruz. Darbe anayasalarının maddeleriyle başlarsak: darbeciler hapiste anayasaları iktidarda olur!


Bu kadar talep gelince, anayasa yazmaya başlayabiliriz artık! Bir ekip mi oluştursak :))


Hadi sosyal medya üzerinden bir anayasa yazımını gerçekleştirelim. Bir ekip kuralım. İnanılmaz feed back aldım.


Ciddiyim, bir ekip kuralım ve bir şeyler çiziktirelim. Ama ekip kendinden bir şey katmayacak, talepler ekseninde iskelet oluşturacak.


Bütünüyle beyaz sayfa diyelim. Ve anayasa iktidar haritası olduğuna göre yatay ve dikey iktidar dağılımını düşünelim.


inanılmaz bir talep ve beklenti var. hepsi çok değerli ve ufuk açıcı. Sorun şu: Ekibi nasıl kuracağız, talepleri nasıl toplayacağız.


Bir zaman dilimi belirleyip demi başlasak?


"Twitter yoluyla anayasa" ekibinde kim olmak istiyorsa, [email protected] adresine bildirse, oradan metot belirlesek?


çalışmak isteyen ekip belirlensin. Ardından yöntem belirlenir ve twitter üzerinden süreç başlatılır.


Evet, twitter üzerinden anayasa alışmasına bu gece itibariyle başladık. Ekibe katılmak için [email protected] adresine mail atabilirsinzi.


Ekibe katılanlar, yöntem konusuna da kafa yorsun. Nasıl yapacağımıza da karar verelim. Mail grup mu oluşturalım?


bir de ekipte mümkünse, çoban, işçi, öğrenci, çiftçi, esnaf, iş adamı, hayatın içinden insanlar olsun. Sırf hukukçu olmasın.


Ekipte herkes olabilir, ama mümkünse "Anayasa uzmanı" olmasın, "hukukçu bilir" diyen olmasın. Herkes eşit. anayasanın hayata ait olması için


HaberX