Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "çocuğun cinsel istismarı, insan ticareti ve fuhşa aracılık ve teşvik" suçlarından toplam 208 yıla kadar hapisleri istenen 11 sanıktan tutuklu yargılanan R.Ö. ve C.A. ile başka bir suçtan tutuklu M.K. ile tutuksuz sanıklar A.G. ve M.D. son kez hakim karşısına çıktı. Diğer tutuksuz 6 sanık ise karar duruşmasına katılmadı.
Son sözü sorulan sanıklar, haklarındaki iddiaları yalanlayarak beraatlerini istedi. Kısa bir aranın ardından kararını açıklayan mahkeme, tutuklu sanıklardan R.Ö.’yı “çocuğun nitelikli cinsel istismarı ve çocuğu fuhuş için teşvik etmek” suçlarından 12 yıl 6 ay, C.A.’yı ise “çocuğu fuhuş için teşvik etmek” suçundan 18 yıl hapis ve 36 bin lira adli para cezasına çarptırdı.
 
TUTUKSUZ OLARAK GELDİĞİ DURUŞMADA 15 YIL HAPİS CEZASI ALDI
 
Tutuksuz sanıklardan A.G.’yi “çebir ve şiddet kullanarak çocuğun birden fazla kez nitelikli cinsel istismarı” suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptıran mahkeme, sanığın tutuklanmasına hükmetti.
 
Bu arada küçük yaştaki mağdure G.A. ile para karşılığı lezbiyen ilişkiye girdiği iddia edilen N.D., “çocuğun basit cinsel istismarı” suçundan 4 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Öte yandan mahkeme, İ.Ç.’ye “insan ticareti”, İ.K. ve Ö.G.’ye “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçlarından 6’şar yıl 8’er ay, M.T.’ye ise “çocuğun basit cinsel istismarı” suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası verdi.
 
Davanın tutuksuz sanıkları C.P., M.D. ve M.K.’nin ise üzerlerine atılı suçlardan ayrı ayrı beraatlerine karar verildi.

İHA