GAZİANTEP

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, birlikte otelde planlı kıymetlendirme toplantısında, karayolları ağırlıklı kazanmak üzere, havacılık, demiryolu ile tanıtma sektörlerinde Gaziantep'e iri yatırımlar yapıldığını belirtti.

Yıldırım, Bakanlığın 13 salname devrinde Gaziantep'te kısaca 3 bilyon 150 milyon teklik envestisman yapıldığını aktararak, 'Bu yatırımların ehemmiyetli birlikte kısmı mukassem yollar. 2003 senesinde 51 kilometre mukassem yol ve 49 kilometre de otoban varken, çağ otoban 148 kilometre, mukassem yol ise 210 kilometre' dedi.

Bugüne derece Gaziantep ile ahenkli birlikte emek vermek yapıldığını, bundan sonraları da bu çalışmanın bitmeme edeceğini tamlayan Yıldırım, şunları kaydetti:

'Gaziantep'i İskenderun Limanı'na götürecek bulunan yol aşırı ehemmiyetli ve aşırı maliyetli. Şu anda bu yol 202 kilometre. Yeni projeyle yol 133 kilometreye düşecek. Yaklaşık 70 kilometre birlikte kısalma uydurma konusu. Yol üstünde 5 tünel var. 5 tünelin toplanmış uzunluğu 19 kilometre. Bunların her bir tanesi de ikiz tünel. Yani esasen dü parça 19 kilometre. 2 köprü yol 800 m. ve en etraflıca tünel de 12,5 kilometre. Türkiye eskiden 3 kilometrelik Bolu Tüneli'ni 30 yılda yaptı. Bizim karayolları kendisine 13 yılda bitirdiğimiz tünel miktarı 267 kilometre. Bunun dair 100 kilometre de demiryolları tüneli var. Bu ne kavrama geliyor, İstanbul'dan Ankara'ya tünel demek. Buna Marmaray, Avrasya'yı saymıyorum, diğerlerini saymıyorum. 375 kilometre de bitmeme fail tünel işimiz var. Görüldüğü üzere bundan böyle kılıç dağdan korkmuyoruz, kepez bizlerden çekiniyor. Onun düşüncesince dağa geldiğimizde yolumuzu değiştirmiyoruz, delip geçiyoruz. 13 yıldır Türkiye'nin her köşesinde yollar açıyoruz, kullanmakta olanları birleştiriyoruz, metodları bölüyoruz hayatlar kurtarıyoruz'

Toplantıda, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de şehirde sürdürülen ve yapılacak planlar kendisince lokma yaptı.

Muhabir: Adsız Günebakan

Kaynak: AA