İSTANBUL - İstanbul polisinin Kasım 2007’de banka ve tapu daireleri önünde pusu kurarak vatandaşları gasp eden şebekeye yönelik yaptığı operasyon sonrasında açılan dava karara bağlandı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya şebekenin lideri olduğu öne sürülen Nadir Sayber’in de aralarında olduğu 4 tutuklu sanık getirildi.

Suçlamaları kabul etmeyen sanık Nadir Sayber, olay tarihlerinde bankalarda görülmesiyle ilgili olarak “Eylem tarihlerinde işimin başında idim. Bankalarda görülmemin sebebi de her gün bankalarla görüşüp, alışverişimin olmasıydı. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum" dedi. Tutuklu sanıklardan Cafer Karataş ise suç konusu eylemlerin işlendiği dönemde koltuk değnekleriyle gezdiğini söyleyerek “Elinizi vicdanınıza koyarak karar vermenizi talep ediyorum" diye konuştu.

“13 KİŞİYE GASP, 19 KİŞİYE YAĞMA SUÇU İŞLEDİLER"

Davayı karara bağlayan Mahkeme Heyeti, sanıklardan Nadir Sayber’in 13 kişiye karşı "kapkaç yoluyla hırsızlık" suçunu işlediğini belirtti. Sayber’in ayrıca 19 kişiye karşı yağma suçunu işlediğini kaydeden mahkeme sanığın 2 kişinin aracının çalınmasından da sorumlu olduğunu vurguladı.

ÖRGÜT LİDERİNE 222 YIL CEZA

Mahkeme Nadir Sayber’in “Suç işlemek için örgüt kurmak, hırsızlık, yağma, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak, sahtecilik, silah bulundurmak" suçlarından toplam 222 yıl 1 ay 15 gün hapisle cezalandırdı.

Sanıklardan Cafer Karataş’ın “Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak, “hırsızlık, yağma" suçlarından 127 yıl 3 ay hapse mahkum eden mahkeme, diğer 2'si tutuksuz 4 sanığın da 2 yıl üç ay ile hapisle cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.(dha/Selahattin Günday)