Genelkurmay Başkanlığından, Mardin, Şırnak ve Hakkari'de yarıcı yıldırı örgütüne müteveccih operasyonlarda 12 teröristin ruhsuz bir vaziyete getirilmiş olduğu bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının genel ağ sitesinde, evvel yaşanmış olan ehemmiyetli diyar içi vakalara bağlı bilgiler verildi.

Buna göre, Mardin'in Nusaybin ilçesinde bitmeme fail operasyonda 7 yıldırıcı ruhsuz bir vaziyete getirilirken, operasyonlarda ruhsuz bir vaziyete getirilen yıldırıcı sayısı 192'ye çıktı. 7 el inşası patlayıcının da imha edilmesiyle operasyonlarda imha edilen el inşası patlayıcı sayısı da 435'e ulaştı.

Şırnak'ta bitmeme fail operasyonda ise birlikte yıldırıcı ruhsuz bir vaziyete getirilirken, ruhsuz bir vaziyete getirilen yıldırıcı sayısı 157'ye çıktı. Bir mobilyasız hummalı düzen silah ve beton delmek düşüncesince beğenilen birlikte hiltinin ele geçirildiği operasyonda, 6 el inşası patlayıcı da imha edildi. Böylece operasyonlarda imha edilen el inşası patlayıcı sayısı 404 oldu.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bitmeme fail operasyonda, 3 yıldırıcı ruhsuz bir vaziyete getirilirken, bölgedeki operasyonlarda ruhsuz bir vaziyete getirilen yıldırıcı sayısı 138'e yükseldi. Operasyonda başkaca birlikte tabanca, 7 el bombası, 3 A/T füze mühimmatı, 3 gönderme fişeği, 100 kaleşnikof yaya tüfeği fişeği, 100 biksi fişeği, 2 doğal patırtı yağı lambası lambası maskesi, 6 şişman aş damı tüpü ve baş döndürücü sayıda tıbbi gereç ele geçirildi. 7 el inşası patlayıcının imha edilmesiyle, operasyonlarda imha edilen el inşası patlayıcı sayısı 207'ye ulaştı.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde bitmeme fail operasyonda, birlikte yarıcı yıldırı örgütü çalışanı yıldırıcı ruhsuz bir vaziyete getirilirken, 7 kaleşnikof yaya tüfeği, 19 sayı kaleşnikof şarjörü, 4 el bombası, birlikte füze atar cephanesi ele geçirildi ve 6 el inşası patlayıcı imha edildi.

Bitlis'in Tatvan ilçesinde bitmeme fail operasyonda belirleme edilen 4 sığınakta, 50 kilo amonyum nitrat, dirim malzemesi, birlikte sayı ecza çantası ile Gaziantep'in İslahiye ilçesinde meydana gelen kez aramasında, 20 bazuka mühimmatı, 20 bazuka gönderme fişeği ve 35 kilo patlayıcı husus ele geçirildi.

Kaynak: AA