Ankara- Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, emekli Emniyet Müdürü Eryılmaz, akşam saatlerinde Konya yolu İncek mevkisinde park halindeki 06 ZUY 06 plakalı aracının şoför mahallinde ölü bulundu.

Olay yeri inceleme ekiplerinin araç ve çevresinde yaptıkları incelemenin ardından, Eryılmaz'ın başından silahla vurulduğu belirlendi. Otomobilde bir tabanca bulundu.

Eryılmaz'ın cenazesi, kesin ölüm nedeninin tespit edilmesi amacıyla Keçiören Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.


Uğur Mumcu'nun kitabında adı geçiyor

Eryılmaz, 12 Eylül döneminde Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde "Siyasi Şube Müdürü" olarak görev yaptı. 12 Eylül askeri savcılarından Nurettin Soyer, Uğur Mumcu'ya verdiği söyleşide, darbe sırasında MHP'lilerin sorgusunu anlatırken Hasan Eryılmaz'ın da adını anmıştı. Soyer, daha sonra aranan bazı MHP'lilerin o sırada Ankara'da Siyasi Şube Müdürü olan Hasan Eryılmaz tarafından bırakıldığını Mumcu'ya söylemişti.

Soyer, Uğur Mumcu'nun "Eryılmaz tek başına mı bıraktı bunları" sorusu üzerine, "Bana sordu; 'Albayım, bunların bir ilişkileri yok, bırakalım mı?' O zaman salacaksınız, dedim" yanıtını vermişti

Cumhuriyet

Ankara İncek'te emekli bir polis müdürü, aracında vurulmuş olarak bulundu. Emekli emniyet müdürünün silahı yan koltukta bulunurken, yakınları, olay yerinde sinir krizleri geçidi. Emekli emniyet müdürünün kardeşi, ağabeyinin kendisini, 'birileri önümü kesiyor' diye aradığını ifade etti.
Konya yolundan İncek'e gidişte, 06 ZUY 06 plakalı araç içerisinde, sürücü koltuğunda vurulmuş biri olduğu ihbarı üzerine, polis ve sağlık ekipleri olay yerine hareket etti. Polis ekiplerinin olay yerinde yaptığı araştırmada, aracında vurulmuş olarak bulunan kişinin, emekli emniyet müdürü Hasan Eryılmaz olduğu anlaşıldı.

Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalelere cevap vermeyen Eryılmaz'ın, hayatını kaybettiği belirlendi. Haber alır almaz olay yerine gelen Eryılmaz'ın kardeşi, ağabeyinin, birilerinin önünü kesmek istediği yönünde kendisine bilgi verdiğini, bu nedenle İncek'e geldiğini söyledi. Olay yerine gelen Eryılmaz'ın oğlu ve kızı, ağlayarak sinir krizleri geçirdi. Eryılmaz'ın beylik tabancası yan koltukta bulunurken, polis, olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

 

CHA