Acil bir hasta çıkması ihtimaline karşı heran teyakkuz halinde bulunan ve hastayı hastaneye ulaştırma amacıyla evlerinde dahi nöbet tutan 112 Acil Servis çalışanları, tuttukları nöbetin karşılığını alabilmek için Sağlık Bakanlığı'na başvuruda bulundu Acil bir hasta çıkması ihtimaline karşı heran teyakkuz halinde bulunan ve hastayı hastaneye ulaştırma amacıyla evlerinde dahi nöbet tutan 112 Acil Servis çalışanları, tuttukları nöbetin karşılığını alabilmek için Sağlık Bakanlığı'na başvuruda bulundu.

Türk Sağlık-Sen, bazı 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında görev yapan sağlık çalışanlarının tuttukları icap nöbetleri (çalışanın evde her an hastaya gitme haline karşı teyakkuz halinde bekleme nöbetleri) karşılığında izin kullandırılmadığı gibi ücret de ödenmemesi nedeniyle Sağlık Bakanlığı'na başvuru yaptı.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci ve Genel Başkan Yardımcısı İsmail Türk imzasıyla yapılan başvuruda, Tam Gün Yasası ile 112 çalışanlarına tuttukları icap nöbeti karşılığında izin ile karşılanmayan her saat için icap nöbeti ücreti ödeneceğinin düzenlendiği hatırlatıldı.

Başvuruda uygulamada birliğin tesis edilmesi bakımından yasal mevzuatın göz önüne alınarak 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında görev yapan personele tutmuş oldukları icap nöbeti karşılığında izin kullandırılması veya icap nöbet ücreti ödenmesi için Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşların bir yazı ile uyarılması istendi. Konu ile ilgili olarak sendikaya bilgi verilmesi de talep edildi. - Ankara (Ankara Haber Ajansı)