1 Kasım seçimlerinin ardından PKK’nın şehir merkezlerini terörize etmesi ve HDP’nin gerginliği tırmandırmasını göremeyen akademisyenler devleti katliam yapmakla suçladı.
Terör örgütünün şehrin merkezlerine kazdıkları hendekler, kurdukları barikatlarla sivilleri hedef alması ve sözde özyönetim ilanlarını görmeyen PKK militanı gibi hareket eden akademisyenler, terörle mücadele kapsamında yapılan operasyonları ‘katliam’ olarak nitelendiriyor. 1100 akademisyenin imzaladığı bildiride, “Devletin başta Kürt halkı olmak üzere tüm bölge halklarına karşı gerçekleştirdiği katliam ve uyguladığı bilinçli sürgün politikasından derhal vazgeçmesi gerekiyor” gibi tepki çeken ifadelere yer verildi.

DEVLETİ TEHDİT EDİP MAAŞ ALIYORLAR

Siyasi iktidarı muhalefeti bastırmakla suçlayan bildiride devletin sivil vatandaşlara şiddet uyguladığı ileri sürüldü. Şiddete son verilmesi taleplerinin yerine getirilmemesi durumunda ise akademisyenler siyasi partiler, meclis ve uluslararası kamuoyu nezdinde temaslarını sürdürecekleri tehdidini savurdu. 

MERKEL'E DE MEKTUP YAZMIŞLARDI

Daha önce de Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinde görev yapan 100 akademisyen, Angela Merkel’e bir hitaben bir mektup yazmış, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye’yi şikâyet etmişti.
 

Kaynak: HABER7.COM