DİYARBAKIR

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu (TKHK) İletişim Daire Başkanlığınca düzenlenen "11. Basın ve İletişim Birimleri Bölge Toplantısı" Diyarbakır'da yapıldı.

Devlet Su İşleri 10. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıda, bölge basın birimlerinin çalışmaları değerlendirildi, katılımcılar etkili ve nitelikli haber yapma ile iletişim teknikleri konusunda bilgilendirildi.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurum Başkan Yardımcısı Dr. Sabri Medişoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığının ülke genelinde vatandaşa çok önemli hizmetler sunduğunu, sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde son 15 yılda çok önemli değişim yaşandığını söyledi.

Medişoğlu, benzer toplantıları daha önce Kilis ve Trabzon'da düzenlediklerine işaret ederek şöyle konuştu:

"Diyarbakır'da yaptığımız toplantıya çevre bölge illerde görev yapan genel sekreterlerimiz ve iletişim birimlerinin sorumlusu arkadaşlarımız da katılıyor. Yaptığımız hizmetlerin vatandaşa ulaşması konusunda kullanılacak yöntemleri belirlemek amacıyla toplantımızı organize ettik. Bu konuda özellikle Anadolu Ajansı temsilcilerinin de bir oturumda bizimle olmasını istedik. Sağ olsun bölge ve il temsilcileriyle beraber çok verimli çalışma yaptık. Gelecek hafta da İzmir'de ulusal sempozyum düzenleyeceğiz."

Diyarbakır Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şükrü Budak ise Diyarbakır'ın yanı sıra diğer illerden tedavi için gelen hastalara da hizmet sunduklarını söyledi.

Vatandaşın aldığı hizmeti en üst kaliteye taşımayı hedeflediklerini belirten Budak, "Sağlık camiası her türlü koşulda kaliteli hizmeti vatandaşa sunmaya gayret ediyor." dedi.

Anadolu Ajansı Bölge Müdürü Erdem Gültekin de sağlıktaki gelişmelerin medyanın en önemli haber kaynaklarının başında geldiğini belirterek "İnsanlar, sağlıkla ilgili gelişme ve bilgileri büyük oranda medyadan öğreniyor. Yazılı ve görsel medyada yayımlanan sağlık haberlerinin okunma ve izlenme oranı her geçen gün artıyor. Bu nedenle muhabirler, vatandaşı sağlık konusunda bilgilendirmede önemli görev yürütüyor." şeklinde konuştu.

Toplantıya, TKHK Birinci Hukuk Müşaviri Avukat Erol Demirci ve TKHK İletişim Daire Başkanı Ali Özhan ile Diyarbakır, Batman, Siirt, Şanlıurfa, Bitlis, Muş, Bingöl ve Elazığ'dan Kamu Hastaneleri Birliği Basın ve İletişim Birimi sorumluları da katıldı.

Muhabir: Şükrü Gündüz

Kaynak: AA