ADANA - İsmihan Özgüven

Suriye'nin İdlib kentinde, evlerindeki sobayı yakmak için döktüğü mazotun alev alması sonucu vücudunun büyük bölümü yanan 10 yaşındaki Ahmet Aslan, Türkiye'de şifa buldu.

İdlib'te evlerinde ısınmak için mazotla sobayı yakmaya çalıştığı sırada kıyafetleri alev alan Aslan'ın vücudunun büyük kısmı yandı. Ailesi tarafından Hatay'a götürülen çocuk, Adana Şehir Hastanesine sevk edildi. Hastanenin yanık merkezinde 2,5 aydan bu yana tedavi gören Aslan, yeniden yaşama tutundu.

Ahmet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evde sobayı yakmak isterken alevler içerisinde kaldığını söyledi.Yanıklarının çok derin ve fazla olması nedeniyle babasının kendisini Türkiye'ye getirdiğini dile getiren Aslan, Adana Şehir Hastanesinde önce yoğun bakımda yattığını kaydetti.

Geçirdiği ameliyatların ardından durumunun çok iyi olduğunu belirten Aslan, en büyük arzusunun ise uzun süredir görmediği annesine ve kardeşlerine kavuşmak, okuluna dönmek olduğunu söyledi.

"Eşi ve 4 çocuğu İdlib'te kaldı"

Baba Muhammet Ahmet Aslan da oğlunun yanık nedeniyle çok acı çektiğini, İdlib'te tedavi şanslarının olmaması nedeniyle Hatay sınırından ambulansla hastaneye götürüldüklerini anlattı.

Türkiye'ye geldiklerinde hemen yanık merkezinin bulunduğu Adana Şehir Hastanesine sevk edildiklerini dile getiren Aslan, şunları belirtti:

"Buraya geldiğimizde oğlumun vücudunun yüzde 45'inin yanık olduğunu söylediler. Hemen yoğun bakıma alındı. Türkiye'ye geldiğinde oğlumun durumu çok kötüydü, konuşmakta bile zorlanıyordu. Ama hastanedeki 2,5 aylık tedavinin ardından çok şükür oğlum sağlığına kavuştu. Şu an yüzü gülüyor ve yemek yemeye de başladı."

Eşi ve dört çocuğunun İdlib'de kaldığını dile getiren Aslan, savaş nedeniyle ülkesine dönmek istemediğini, ailesinin Türkiye'ye getirilmesini talep ettiğini söyledi.

Yüzde 45 ölüm oranı vardı

Adana Şehir Hastanesi Yanık Merkezi Sorumlusu Genel Cerrahi Uzmanı Doktor Mete Demir de Ahmet Aslan'ın kendilerine getirildiğinde durumunun ağır olduğunu aktardı.

Aslan'ı ilk etapta hayatta tutmak için çaba gösterdiklerini dile getiren Demir, şunları kaydetti:

"Hastanın genel durumunu toparladıktan sonra greftleme ameliyatı yaptık. Kolundan, karın bölgesinden ve kalçasından deri alarak yanan yerlere kapattık. Ahmet'in üçüncü derece olan yanıklarının çoğu iyileşti. Ameliyatların çoğunu bitirdik. Sırtı hariç vücudunun tamamında yanık vardı. Son operasyonu kaldı, şu an genel durumu çok iyi. Ahmet'in yüzde 45 civarı yanığı vardı. Yüzde 45 yanığı varsa, yüzde 45 ölüm oranı var demektir, şu an durumu gayet iyi, beslenmesi güzel."

Kaynak: AA