Güvenlik güçlerince Şırnak, Hakkari ve Mardin'de bitmeme fail operasyonlarda geçmiş 10 yıldırıcı kuvvetsiz bir duruma getirildi.

Genelkurmay Başkanlığının genel ağ sitesinden meydana getirilen açıklamaya göre, Mardin Nusaybin'de bitmeme fail operasyonda geçmiş 5 yıldırıcı kuvvetsiz bir duruma getirildi. Nusaybin'deki operasyonda kuvvetsiz bir duruma getirilen bütün yıldırıcı sayısı 14'e ulaştı. Ayrıca, 9 el inşası patlayıcı imha edildi.

Şırnak'ta da 1 yıldırıcı kuvvetsiz bir duruma getirilirken, burada kuvvetsiz bir duruma getirilen bütün yıldırıcı sayısı 10 oldu. Güvenlik güçleri, buradaki operasyonda 7 el inşası patlayıcıyı imha etti.

Hakkari Yüksekova'da ise 4 yıldırıcı kuvvetsiz bir duruma getirildi. İlçedeki operasyonda, bütün kuvvetsiz bir duruma getirilen yıldırıcı sayısı 27'ye yükseldi. Ayrıca 3 el inşası patlayıcı imha edildi.

Tunceli'de ölçülü operasyonda, yarıcı yıldırı örgütü çeşidinden 3 ayrı noktada yola tuzaklanmış 650 kilo amonyum nitrat ile sübvanse 12 el inşası patlayıcı ile patlayıcı düzeneklere ilişkin 2 bin 250 m. kablo, ortak piknik tüpü, 3 defans tipi el bombası, 24 nüsha silah fişeği, 1 nüsha 100'lük biksi mayonu, 1 seyyah diş ünitesi, 5 batarya bloku, 2 çelim kaynağı, 1 alarm sistemi, 1 gezici çadır, 1 beden çantası ele geçirildi.

Güvenlik güçleri, Hakkari Çukurca'da ölçülü operasyonda da yarıcı yıldırı örgütüne ilgilendiren 16 kalaşnikof yaya tüfeği, 3 makineli tüfek ve 4 nüsha M-1 yaya tüfeği, 2 bin 34 fişek, 740 nüsha M-16 fişeği, 69 kalaşnikof yaya tüfeği şarjörü, 19 makineli tüfek tamburası, 2 nüsha G-3 yaya tüfeği şarjörü, 27 şarjör kılıfı ve 11 cilt kargılık ele geçirdi.

Kaynak: AA