İSTANBUL

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ın katılımıyla Yeşilköy'deki Wow Otel'de gerçekleştirilen ödül töreninde, '10. Anadolu Aslanları ve İşadamları Derneği (ASKON) Basın Ödülleri' sahiplerini buldu.

Ödül töreninde konuşan ASKON Başkanı Koca, eğer ihracatı doğru yaparak Türkiye'ye katma değer sağlayabilirlerse ve 'gri noktalara' dokunabilirlerse 2023 yılında çok farklı bir Türkiye'yi hep birlikte organize edebileceklerini anlatarak, 'Yeter ki biz ASKON olarak üretimden gelen gücümüzü istihdamla birleştirip, ihracatımızla birlikte çok farklı bir Türkiye'yi kucaklayalım' ifadesini kullandı. Bunun yolunun, iletişimden geçtiğine işaret eden Koca, burada basının ciddi bir emek ve ter akıttığını dile getirdi.

Anadolu Ajansı'na ödül

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen ödül töreninde, 'En İyi Ekonomi-Finans Ajans Haberciliği' dalında Anadolu Ajansı ödüle layık görüldü. Anadolu Ajansı Ekonomi ve Finans Haberleri Editörü Yılmaz Yıldız, ödülü Ekonomi Bakanı Elitaş'tan aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyareti sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya'nın layık görüldüğü 'Onur Ödülü' ise Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Kenan Kıran'a verildi.

Ödüle değer bulunan diğer köşe yazarı, yayın, gazete ve TV programları ise şöyle sıralandı:

'Yılın En İyi Ekonomi Gazetesi dalında Dünya Gazetesi, Milli İradeye Duyarlı Yayınları Dolayısıyla En Sağduyulu Gazete dalında Star Gazetesi, En İyi Çıkış Yapan Haber Kanalı dalında Ülke TV, Öngörülü Yazıları Dolayısıyla En İyi Köşe Yazarı dalında Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Kapan, En İyi Çıkış Yapan Ekonomi Dergisi Derin Ekonomi, En İyi Çıkış Yapan Gazete dalında Güneş Gazetesi, En İyi Analiz-Yorum Programı dalında TRT'den Enine Boyuna Programı, En İyi Medya Grubu dalında Turkuvaz Medya Grubu, En İyi İnternet Sitesi dalında Haber7.com, Yılın En İyi Ekonomi Televizyon dalında Bloomberght TV, En İyi Ekonomi Programı dalında '24 E Programı', Toplum Sağlığı Konusundaki Yazıları Dolayısıyla En İyi Köşe Yazarı Sabah Gazetesi Köşe Yazarı İlker Erdoğan, En İyi Yerel Yönetim Medyası İBB Medya AŞ, En İyi Kitap Yazarı dalında 'Sürdürülebilir Geleceğe Mektuplar' kitabının yazarı Dursun Ali Yaz.'

Muhabir: Zeynep Duyar, Sümeyye Dalkılınç

Kaynak: AA