İZMİR'in Buca İlçesi'nde 5 yıl önce meydana gelen kazada, yönetimindeki otomobilin takla atmasıyla baldızı Nesrin Gün'ün ölümüne, eşi ve iki kızının yaralanmasına neden olmaktan tutuksuz yargılanan Abdullah Özkan (62) 2 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırıldı. Özkan’ın cezası 31 bin 800 lira paraya çevrİlip, 24 takside bölündü.

Kaza 13 Haziran 2008 tarihinde, İzmir- Aydın Otoyolu’nda Buca yakınlarında meydana geldi. Takla atan otomobilde bulunan Nesrin Gün (59) olay yerinde hayatını kaybederken, sürücü Abdullah Özkan, oğlu Mehmet Özkan (21), kızı Ayşe Özkan (27) ile eşi Ayla Özkan (55) çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi edildi. 

Kazanın ardından Abdullah Özkan hakkında 'kazayla ölümE ve yaralanmaya sebebiyet vermek'ten dava açıldı. İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görelen ve bir yıl önce sonuçlanan davada ifade veren tutuksuz sanık Abdullah Özkan, otoyolda seyir halindeyken plakasını tespit edemediği bir aracın sıkıştırması üzerine fren yaptığını, bu sırada direksiyon hakimiyetini kaybettiğini ve aracın takla attığını anlattı.

1 YIL 11 AY'I YARGITAY AZ BULDU

Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi’nce hazırlanan raporda, sanığın hızının fazla olduğu, diğer aracın tespit edilemediği, sanığın asli ve tam kusurlu olduğu belirtildi. SanIk sürücünün kazada yaralanan eşi ve çocukları kendisinden şikayetçi olmadı. Yargılama sonunda sanık Abdullah Özkan 1 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ölen Nesrin Gün’ün avukatı Çağlar Sun, verilen cvezanın az olduğunu belirtip kararın temyizi için Yargıtay’a başvurdu. Dosyayı inceleyen Yargıtay 12’inci Ceza Dairesi talebi yerinde buldu. Sanığa verilen cezanın az olduğunu belirterek artırılması istemiyle kararı bozdu.

BU KEZ 2 YIL 11 AY VERİLDİ, PARAYA ÇEVRİLDİ

Bozma karanının ardından İzmir 6'ncı Ceza Mahkemesi'nde tekrar görülen davanın duruşmasına sanık Özkan ile tarafların avukatları katıldı. Mahkeme heyeti sanığA önce 3 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Bilinçli taksir hükmünün uygulamasına yer olmadığı belirtilip, duruşmadaki iyi hali gözönüne alınarak cezası 2 yıl 11 ay hapse indirildi. Mahkeme heyeti sanığın geçmişi, suçun işlenmesindeki özellikler, sosyal ve ekonomik durumu ile yargılama süresince duyduğu pişmanlığı dikkate alarak, hapis cezasını 24 eşit taksitle ödemesi koşuluyla 31 bin 800 lira para cezasına çevirdi.

Ölen Nesrin Gün'ün avukatı Çağlar Sun, bir canın bedelinin bu kadar ucuz olmaması gerektiğini dile getirerek, kararın temyizi için yeniden Yargıtay’a başvuracaklarını, gerekirse davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıyacaklarını söyledi.

Bahri KARATAŞ/İZMİR, (DHA)