1  Mayıs’ı Taksim’de kutlayacağız dedikleri için mahkemelik olan sendikacılar beraat etti. DİSK Genel Başkanı Kani Beko, 1 Mayıs’ta ne olursa olsun Taksim’de olacaklarını söyledi ve 1 Mayıs’ın suç olmadığını, asıl suçun 1 Mayıs’ı yasaklamak olduğunu ifade etti

1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak istedikleri için haklarında dava açılan sendikacılar, duruşmada beraat etti. İstanbul 28. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, DİSK Genel Başkanı Kani Beko,  KESK Eş Genel Başkanı Lami Özgen, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ve dönemin TTB Merkez Konseyi Başkanı Ahmet Özdemir daha önce verdikleri savunmaları tekrarladı. 1 Mayıs’ın suç olmadığını, asıl suçun 1 Mayıs’ı yasaklamak olduğunu belirten sendikacılar, bu yıl da 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlayacaklarını belirtti. 1 Mayıs davasında beraat eden sendikacılardan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlayacaklarını söyledi ve İstanbul Valisi’ne “Artık bu hukuk tanımaz yasağa son verin. 1 Mayıs Meydanı konusundaki mahkeme kararını görmezden gelmekten vazgeçin” diye seslendi.

2014 yılının 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda “halkı kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşüne kışkırtma” suçu işledikleri iddiasıyla DİSK, KESK, TTB ve TMMOB yöneticileri hakkında açılan davanın ikinci duruşması haklarında beraat kararı çıkan sendikacılar duruşma sonrası İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. “Taksim 1 Mayıs alanı yargılanamaz DİSK, KESK, TMMOB, TTB yargılamaz” pankartı açan sendikacılar, “1 Mayıs’ta 1 Mayıs alanınızdayız” sloganı attı. Beko, mahkeme kararı ile 1 Mayıs’ın engellenemeyeceğinin bir kez daha kanıtlandığını belirtti ve “1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak isteyen işçilerin de kamu çalışanlarının da anasının ak sütü gibi hakkı olduğunu mahkeme bir kez daha onayladı. Biz 1 Mayıs 2014’te Taksim Meydanı’nda olmak için, çağrı yaptık. Ve bu çağrının mahkeme tarafından suç olmadığı bir kez daha tespit edilmiş oldu. Mahkeme hakkımızda beraat kararı verdi ve böylece ‘Taksim 1 Mayıs alanıdır’ iddiamızın meşruluğu bir kez daha tescil edilmiş oldu” dedi.





http://www.ozgur-gundem.com/