Şehit Öğretmen Cuma İbiş Ortaokulu 1. sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Ebru Keskiner, Diyarbakır’da yaşanan terör olaylarında günlük yaşantılarını devam ettirmekte büyük zorluklar yaşayan Diyarbakırlı kardeşlerimiz için başlatılan yardım kampanyasına 1 TL lik harçlığını "Kusura bakmayın babam 4 aydır çalışmıyor.Yani onda var ama onun da borçları var.Bu 1 TL de benim topladığım harçlığım" notuyla bağışlayan Siverekli Ebru Keskiner'e İyilikder eğitim bursu vermeye başladı.

İyilikder Urfa Temsilcisi Feridun Polat ve iyilik gönüllüleri Ebru Keskin’i okulunda ziyaret ederek, kendisine teşekkür etti ve ilk bursu ile diğer hediyeleri minik Ebru’ya takdim etti.

İyilikder Urfa Temsilcisi Feridun Polat, “İyilikder yıllardır dil, din, irk ayrımı yapmaksızın hem Türkiye’de hem dünyanın birçok ülkesinde yardım faaliyetleri sürdürmekte. Diyarbakır bölgesinde terör olayları nedeniyle mağdur halka da ilk günlerden itibaren İyilikder olarak yardım götürdük ve götürmeye devam ediyoruz. Kendisi de yoksul olduğu halde 1 TL bağışla Diyarbakırlı kardeşlerine yardım yapacak kadar büyük yüreği olan Ebru kızımızın haberini aldığımızda kayıtsız kalamadık. Biz de İyilikder olarak Ebru'nun eğitimine burs desteği vererek katkı sağlamak için Siverek’teki okuluna gittik. Ebru'nun bu hareketinin hepimize örnek olması gerektiğini, paylaşmak ve kardeşlik duygularımıza pekiştirici olmasını temenni ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

İyilik elçimiz Ebru Keskin’e haberin duyulmasının ardından birçok ilden yardımlar ulaştı. 

Kaynak: HABER7.COM