İstanbul Haber Servisi - PKKnin üst yapılanması olduğu iddiasıyla İstanbulda açılan ana KCK davasında sanık avukatları Dava dosyasından hukuka aykırı olduğunu iddia ettikleri delillerin çıkarılmasını, Kürtçe savunma ve tercüman taleplerini yineledi. BDP bünyesindeki siyaset akademilerinin meşru olduğunu savunan avukatlar, tüm tutukluların tahliyesini istedi.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Silivri Cezaevi Yerleşkesi’nin bitişiğindeki büyük salonda görülen davanın 13. duruşması yapıldı. 3. Yargı Paketi kapsamında tahliye edilen Prof. Dr. Büşra Ersanlı’nın da aralarında bulunduğu 11 tutuksuz sanık da duruşmaya geldi. Duruşmada 2 bin 400 sayfalık iddianamenin okunmasına devam edildi ve ardından sözlü talepler dinlendi. Avukatlar, tüm tutuklu sanıklar adına savunma yapacaklarını kaydetti. AvukatHüseyin Boğatekin, mahkemeye sunduğu dilekçesinde, “Bu garabet metne dayanılarak çoğu tutuklu 205 sanığın adil bir şekilde yargılanamayacağı yadsınamaz bir gerçektir. Hukuka aykırı delillerin dosyadaki mevcudiyeti, hukuk vicdanı ve elbetteki sağlıklı bir ceza yargılaması açısından kabulü imkânsız bir durumdur” dedi.

Sanık avukatlarından Cihan Özgüneş, iddianamenin büyük bir kısmının İstanbul Siyaset Akademisi’nin ders çözümlerinden oluştuğunu belirterek, “BDP, yasal bir partidir. Yasal bir kurum olan akademinin, hukuka aykırı olarak ortam dinlemesi yoluyla dinlenerek aleyhte delil oluşturulduğunu” söyledi.

CUMHURİYET