(DHA) -- Olay 17 Eylül 2004 günü Gümüşhane'nin Şiran İlçesi'ne bağlı Elmaçukuru Köyü kırsalında meydana geldi.

Devriye gezen Jandarma Özel Harekat timleri terörist sandıkları bir grup köylünün üzerine ateş açtı. 34 yaşındaki Kenan Çubukçu ve 17 yaşındaki Olcayhan Bayrak'ın öldüğü olayda, İsmail Sarı ve Selahattin Çubukçu ağır yaralandı.

Soruşturmanın ardından Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada Tim Komutanı Üsteğmen Bülent Kılıç 30 yıl ağır hapis cezasına çarptırılırken, diğer 7 asker için beraat kararı verildi.

Ancak temyiz aşamasında Yargıtay, davanın askeri mahkemede görülmesi yönünde karar vererek dosyayı Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi'ne geri gönderdi.

Yargıtay'ın kararına uyan mahkeme dosyayı Trabzon Askeri Mahkemesi'ne sevketti. Askeri Mahkeme de görevsizlik kararı verince dosya bunun üzerine Ankara Uyuşmazlık Mahkemesi'ne gönderildi.

Ankara Uyuşmazlık Mahkemesi de davanın yerel sivil mahkemede görülmesine hükmetti ve dosyayı yeniden Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.

Bunun üzerine Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi davaya yeniden bakmaya başladı. Gümüşhane Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülmeye başlayan davanın altıncı duruşması bugün yapıldı.

Sadece 1 dakika süren duruşmaya mağdur avukatı Celalettin Köse dışında katılan olmadı.

Mahkeme heyeti, Tim Komutanı Üsteğmen Bülent Kılıç için çıkarılan yakalama emrinin infazının beklenmesi ve dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 2 Haziran 2011'e erteledi.