ükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) için başvurular yarın başlıyor. 13 Mart’ta yapılacak olan YGS için son başvuru tarihi ise 20 Ocak olacak.

Yükseköğretime geçişte ilk aşama sınavı olan YGS, 13 Mart’ta uygulanacak. Sınav için başvurular 6-20 Ocak arasında ÖSYM başvuru merkezleri ve sınav koordinatörlüklerinden yapılabilecek. Bunun dışında alınacak kişisel şifre ile “osym.gov.tr” adresinden de işlemlerin takibi yapılabilecek. YGS sonuçları ise 25 Mart’ta açıklanacak.

BARAJ 150’YE YÜKSELTİLDİ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 24 Aralık'ta gerçekleştirilen Yükseköğretim Genel Kurulu toplantısında önlisans, açıköğretim önlisans ve lisans programları ile özel yetenekle öğrenci alan lisans programlarına girişte kullanılan YGS için uygulanan 140 baraj puanının 150'ye çıkartılması kararı aldı.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), ölçmeye yönelik soruları içerirken, YGS’den 150 ve üzeri puan alan adaylar, Meslek Yüksekokullarını tercih edebilecek, 180 ve üzeri puan alanlar ise Lisans Yerleştirme Sınavlarına girmeye hak kazanacak.

Adaylar, başvuru süresinde öncelikle bir başvuru merkezi veya sınav koordinatörlüğüne giderek kişisel bilgilerini ve sınava girmek istedikleri yer tercihlerini bildirmeleri ve daha sonra sınav ücretini yatırarak başvuru sürecini tamamlayacaklar. Lise son sınıfında okuyanlar başvurularını, kayıtlı oldukları lise müdürlüklerinden gerçekleştirecek.

Sınav ücreti, kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı veya banka kartı ile başvuru süresi içerisinde yatırılacak.