Yargıda Birlik Platformu sözcüsü Abbas Özden; yargıda paralel yapının etkisiz duruma getirilmesi, özgür bireyin öne çıkması çok önemlidir.

Özgür birey olan herkesi kucaklıyoruz. Bize neden milliyetçi, muhafazakar, sosyal demokrat  gibi ayırım yapıyorsunuz diyorlar. Biz ayırım yapmıyoruz; bunlar zaten vardı. Bizim için önemli olan özgür bireydir, mensubiyet duygusu taşımamaktır. Özellikle yargıda bunun olması gerekiyor. Eğer belli bir düşünce kazanıyorsa mutlaka kaybeden de vardır. Kaybeden açısından mağduriyet doğar, o mağduriyetler başka şeyler getirir beraberinde, biz söz vermiştik kaybeden olmayacak diye. Eğer kişi bir mensubiyet adına kabul etmiyorsa kendini, mensubiyet adına hareket etmiyorsa, özgür bireyse bizimle olabilir. Çünkü mensubiyet adına hareket ediyorsa hukuk olmuyor, vicdani olmuyor, sorumlu olmuyor, sorumluluğu dahi mensup olduğu yere karşı oluyor.

Özgür birey olunca hukuk oluyor, sorumluluk oluyor, vicdani kanaati oluyor. Biz özgür bireye önem verdik, bu yüzden kaybeden olmadı.



Adaletbiz