Üyesi her geçen gün artan ve Türkiye'de hakim ve savcıların bulunduğu en büyük sivil toplum kuruluşu haline gelen Derneğin genel kurulu Ankara 19 Mayıs Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek ve saat 09.30'da başlayacak. Genel Kurul'a Türkiye'nin dört bir yanından başsavcılar, başsavcı vekilleri ve hakim ile savcılar iştirak edecek.

DEMOKRASİ ŞÖLENİ OLACAK

Genel kurula gerek yurtiçinden gerek uluslararası yargı camiasından geniş bir katılım bekleniyor. Yargıda Birlik Derneği Genel Sekreteri Birol Kırmaz, genel kurulun yargı için bir demokrasi şöleni olacağını, dernekle Türkiye'nin yargı hayatına ilişkin somut öneri ve fikirler ortaya koyacaklarını ifade etti. 

FARKLI EĞİLİMLER BİRARADA

Kırmaz, genel kuruldan sonra yargı alanında faaliyet gösteren uluslararası meslek örgütleri ile sivil toplum kuruluşlarına üye olmayı planladıklarını söyledi.Bu oluşumun temel dayanağının "hakim ve savcıların hiçbir içsel korku, endişe taşımadan yargısal faaliyetlerini tarafsız ve bağımsız olarak sürdürmelerini sağlamak" olduğunu belirten Kırmaz, şunları kaydetti:

"Yargıda herhangi bir zümre ve yapının hakimiyetini kabul etmeyen dernek, hakim ve savcılar tarafından 2014 yılında oluşturulan Yargıda Birlik Platformunun çalışmalarının ardından kuruldu. Platform, tüm hakim ve savcıları kucaklayan bir anlayışla yargıya olan toplumsal güvenin güçlenmesi için çalışmak gayesiyle dernek çatısı altında yoluna devam ediyor. Birbirinden farklı eğilimleri bir araya getiren anlayış başta yargı mensupları olmak üzere tüm yargı kamuoyunca büyük ilgiyle karşılandı. Yargı içinde son dönemde yaşanan olaylar ve ortaya çıkan yapılanmalar karşısında Yargıda Birlik Derneğinin farklı eğitim ve düşünceleri bünyesinde taşıması yargı çevrelerinde olumlu karşılanıyor."