Bu da neyin nesi böyle demeyin sakın peşinen; bir durun, bir düşünün bakalım, ne geliyor aklınıza sevgili dostlar.
Zamanın He-Man gibi Ninja Turtles gibi popüler çizgi filmlerinden biridir Voltran. Her türlü izlemişsinizdir anımsamıyor olsanız bile. 
5 tane robot aslan, kötülüklerle savaşmak uğruna birleşiyorlar işte. Biri Kafasını, biri gövdesini, biri orasını, biri burasını oluşturuyor derken alın size Voltran çıkıyor ortaya.
Hiç hazin sonunu izlemedim Voltran'ın; hep mücadele etti, hiç yılmadı. Savaştı ve kazandı.
Sıra Bizde Sevgili Dostlar.
Bir hal-hatır sorun! Bulunduğunuz muhitte, tanıdığınız veya merhabalaştığınız; alt komşu olur, yan komşu olur, yan masa olur. Hemencecik kavrarsınız, zaten bildiğin-bizzat şahitlik ettiğin ülkenin-toplumun yaşadığı zorlukları.
Artık, o kadar içimize yerleşmiş ki maddi-manevi zorluklar, çaresizlikten alışmışız sanki.
İşte en kötüsü de bu "alışmak"
Alışmak; dağın zirvesindeki kar misali; 
Hergün beklersin kar ne zaman eriyecek diye ama hiç erimez. Erimesini beklersen erimez! Erimesini istiyorsan,işte, o hergün baktığın dağın zirvesine çıkıp eline kürek alman gerek.
Birileri yolu gösterir, birileri kürek temin eder, birileri bere, birileri eldiven verir, birileri de karları temizler. Sonra zirveden aşağıya inersin ve kafanı kaldırdığında, tebessüm halinde yaptığına inanamazsın. 
Karın altında kalmayalım artık Sevgili Dostlar, soğuğunda uyuşan bedenlerimiz donmasın diye, bir silkinelim, bir irkilelim, kendimize gelelim. 
Komutla çalışan ROBOT'lar bile birleşebiliyorken; düşünen, irdeleyen İNSAN'ların birleşmesi dileğiyle...
Sevgi ve saygılarımla...
Ulaş SABANCILAR
Katılım Büro-Sen Gnl.BşK.Yrd.
(Basın ve Halkla İlişkiler)