VAN'ın Çatak ilçesi'nde kara saplanan minibüsten inip, kurtarma çalışması yapan yolcuların ve minibüsün üzerine çığ düştü. Minibüste bulunan 4 kadın olaydan yara almadan kurtulurken, kurtarma çalışmasına katılan Cabbar Kaçan çığ altında kalıp hayatını kaybetti.
Olay, akşam saatlerinde Çatak'a 10 kilometre uzaklıkta bulunan Elmacı Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Van'dan Çatak ilçesi'ne dönen ve içerisinde 4'ü kadın 14 kişinin bulunduğu minibüsün bulunduğu bölgeye önce küçük çaplı bir çığ düştü. Yolu kapatan ve kara saplanan minibüsü kurtarmak için erkekler yolcular yolu temizlemek amacıyla minibüsten indi. Kadın yolcular minibüsün içerisinde beklerken, erkekler yolcular kar temizleme çalışmalarına başladı. Yolu temizleme ve kurtarma çalışmaları sırasında minibüs ile dışarda bulunanların üzerine başka bir çığ daha düştü. Minibüsteki kadınlar, çığdan kaçan erkek yolcular tarafından kurtarıldı. Çığdan kaçamayan berberlik yapan Cabbar Kaçan ise kar yığınları altında kayboldu.

Çığdan kurtulanların haber vermesi üzerine de ilçeden çok sayıda kurtarma ekibi olay yerine gitti. Jandarma, belediye karla mücadele, itfaiye ve karayolları ekiplerinin yaptığı yoğun çalışmalar sonucu çığ altında kalan Cabbar Kaçan 3 saatlik çalışmanın sonunda kar yığınının altından çıkarıldı. Kaçan, ambulansla hastaneye kalırılırken yolda hayatını kaybetti.
Hüdayi GÜMÜŞ/ ÇATAK,(Van),(DHA)