KERİM GÜN -ZAMAN ONLINE

Twitter hesabınız kontrolden mi çıktı? Takip ettiğiniz kişiler arasına, sizin bilginiz haricinde yeni profiller mi ekleniyor? Profil sayfanızda, sizin tarafından gönderilmiş 'provokatif' veye 'reklam kokan' tweetlere mi rastlıyorsunuz? Durun hemen panik yapmayın.

Bu haberimizde, özellikle Twitter'ın yaygın kullanımının artmasından sonra artan şikâyetlerin sebebi ve kurtuluş yolunu anlatacağız.

Öncelikle takip ettiğiniz kişilerden gene, 'Ücretsiz takipçi kazan', 'Garantili 200 RT', 'Twit skorunu merak ediyor musun?', 'Tıkla profilinin ne kadar değerli olduğunu öğren', 'seni kimler unfollow etti öğren', 'Sosyal ağda ne kadar popüler olduğunu öğren' gibi linklere tıklarken dikkatli olun.

Bu tür hizmet verdiklerini söyleyenler, sizden bir linki tıklamanızı isterler. Bu linke basınca, bir sayfaya yönlendirilirsiniz. Bu sayfada hesabınıza ulaşmak için 'İZİN' istenir. 

'İzin istenerek' size hizmet veren bu uygulamlara (API) deniliyor. Her APİ'nin sizin hesabınızda neler yapıp yapamayacağına dair bilgiler olmak zorunda. Bu maddelere çok dikkat edin.

ÇOK ÖNEMLİ BİR ÖRNEK

Örneğin aşağıdaki örnek API'yi tıklarsanız, kontrolü tam anlamı ile kaybettiğiniz anlamına gelir.