TRT Diyanet'te 22 Haziran’da yayımlanan Tasavvuf Musikisi programında, bestesini Ahmet Hatipoğlu’nun yaptığı bir ilahi seslendirildi. “Bulanlar Hakkı Buldu” adli ilahi yayını sırasında eseri tanıtan yazı ekranlara geldiğinde, eserin güftesinin Fethullah Gülen’e ait olduğu anlaşıldı.

Yayınlanma tarihi: 14 Temmuz 2018 Cumartesi, 12:18

VİDEO

[Haber görseli]RTÜK’ün CHP kontenjanından seçilen üyesi İlhan Taşcı, konu ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:

 “FETÖ firarda güftesi Diyanet’in kanalında…”

 “TRT Diyanet, yurttaşların parası ile finanse edilip TRT ile sözleşme yaparak yayın yapan bir televizyon kurumu. Amacı da halkı dini konularda bilgilendirmek. Söz konusu 22 Haziran tarihli kayda baktığımızda ise tablo oldukça vahim. Görünen o ki FETÖ Pensilvanya’da firarda, güftesi Diyanet’in kanalında. FETÖ ile mücadele edildiği söylenirken, neredeyse her gün operasyon düzenlenirken, nasıl oluyor da TRT Diyanetkanalında Fethullah Gülen’in güftesi yayınlanabiliyor. Hem de darbe girişiminin seneyi devriyesinde. Kimden güç alıp bu yayına cesaret ediyorlar?

 Resmen “buradayım" mesajı

“Anlaşılan o ki kripto FETÖ’cüler işbaşında. Devletin kanalında FETÖ’nün bir numarası güftesiyle resmen “ben buradayım” mesajı veriyor. Eğer terörle mücadale ise FETÖ’nin bir numarasının güftesini yayınlayanlar hakkında derhal işlem yapılmalıdır. Darbe girişiminin yankıları ve tartışmaları hala sürerken örgütün bir numarası devletin kanalında boy gösterebiliyorsa bu mücadelede en hafif deyimiyle bir eksiklik var.”