68'liler Armada Otel’de, yemekte buluştu

Gecenin sloganı,  “Tam bağımsız, gerçekten demokratik Türkiye” idi

Açış konuşmasını 68 liler Birliği Vakfı Başkanı Sönmez Targan yaptı.  Targan coşkulu konuşmasında “Türkiye’nin işgal altında olduğunu,  Erdoğan’ın amacının tıpkı Ecevit’in Kıbrıs fatihi olması gibi, Suriye fatihi olmaktır. Gericiler bir de Suriye fatihi yaratmanın peşindeler. Erdoğan Suriye fatihi olduktan sonra Atatürk resimlerini kaldırıp yerine  kendi resimlerini koymayı , Atatürk heykellerini kaldırmayı hedefliyor” dedi.

KOCASAKAL


Başkan Sönmez Targan’ın konuşmasından sonra kürsüye İstanbul Barosu Başkanı Doç. Dr. Av. Umit Kocasakal davet edildi.

Bunlar din simsarlarıdır.

“Kocasak “dinci”  ifadesinin gerici anlamda kullanılmasına karşıyım. Bunlar dinci değil, din tüccarları, din simsarlarıdır. Dinci bir adam Suriye’de Müslümanların katline göz yumar mı?

Türkiye’nin geri kalmasında halkın bir kusuru yok, halk afyonlanmış,  dolandırılmıştır. Biz dolandırıcılık suçunda nasıl dolandırılanları suçlayamayız, burada da halkı suçlayamayız. Çıkış halkla birlikte olacaktır, Mustafa Kemal cumhuriyeti halkla birlikte kurdu” dedi.

 Ne çok hain


Sizinle galiba arkadaş filandık
Işıklı günlerinde gençliğimizin.
Hayalleriyle kanatlanırdık
Gelecek, güzel Türkiye’nin.
Fakat nasıl da değiştiniz birden
Arınıp bütün o düşlerden
Buzlu sularında bencilliğin.
Ne çok hain.
Gecede kürsüye gelen Ataol Behramoğlu kendi şiiri "Ne çok hain" i haini seslendirdi. Şiir alkışlarla karşılandı.
Şiirin tamamı için TIKLAYINIZ



Levent Kırca kürsüde espirileri ile salona neşe kattı. Kırca kız arkadaşına hacze gelen bir avukatla nasıl mahkemelik olduğunu anlattı. Kız arkadaşının kapısını icra memuru ve avukat çalınca; kız arkadaşı Kırca'yı arar ve ilk kez böyle bir olayla karşılaştığını söylüyor ve yardım istiyor.
Kırca arada eklemeyi unutmadı; " kız dediğim 43 yaşında bir kadın" diye...
Kırca avukata yanlış adreste olduğunu söylese de avukat haciz ve muhafazada israr eder.. Tartışma olur, muhafaza yapılır.. Sonunda, her şeye rağmen olayı tatlıya bağlamak isteyen Kırca avukatı öpmek ister barışmak için.. Avukat öptürmez, Kırca israr eder, sonuçta avukatı öpemez tabii Kırca.. Sonra avukat suç duyurusunda bulunur, Kırca yargılanır, 2 yıl 2 ay ceza alır.. Karar temyiz edilir..
Kırca avukatın erkek olduğunu sözlerine eklemeyi unutmadı..

İlhan Cihaner


Gecenin ilerleyen saatlerinde salona CHP milletvekili İlhan Cihaner girdi. Cihaner  büyük bir ilgi ile ve alkışlarla karşılandı.. Kürsüye gelen Cihaner  tek bir cümle söyledi.

“Özgürlüğün ve direnişin temsilcileri 68 kuşağını saygı ile selamlıyorum” dedi..

68'lilerin 2012 GÜZ BULUŞMASI yemeğinde ilk bakışta dikkati çekenler;İstanbul Barosu önceki Başkanı Av. Kazım Kolcuoğlu, İstanbul Barosu Genel Sekreteri Av. Hüseyin Özbek, İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyesi Av. Hasan Kılıç, 68 gençlik eylemlerini önderlerinden Av.Bozkurt Nuhoğlu,Cavit Savcı, Gökalp Eren, , Mustafa Zülkadiroğlu ile Av. Hidayet Kaya, Gaziantep önceki dönem baro başkanlarından Av. Haşim Mısır, Av. Cemil Orkunoğlu, Av.Zeki Diren, Av. Rahmi Aydın(Ofluoğlu ), Av. Mustafa Kökçeli, Av. Tunga Ongun, Av.Kadir Bakoğlu , Av. Ali Şen,  önceki bakan Av. Cavit Kavak,  Av. Nizar Özkaya, Av. Uğur  Yetimoğlu, Av. İnan Soydan, Av.  Beklan Yılmaz geceye katılanlar arasındaydılar.
Ayrıca  Yazarlar Sendikası başkanı şair ve yazar  Ataol Behramoğlu, Tiyatro sanatçısı  Levent Kırca ile aylık Teori Dergisi yazarlarından Aslan Kılıç ve Deniz Gezmiş'in ağabeyi  Bora Gezmiş protokol masasındaydılar.
Sitemiz yazarı Rahmi Ofluoğlu(Aydın) geceye oğlu, 69 doğumlu Mehmet ile birlikte katıldı.

Gecenin sloganı “ Tam bağımsız gerçekten demokratik Türkiye” idi.
Şiirin tamamı için TIKLAYINIZ

adaletbiz
Fotoğraflar Nevin Bakoğlu