Bir süredir başta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AKP hükümeti ve yandaş medyadan LGBTİ’lere karşı yöneltilen nefret söylemi sokağa yansıdı. İslamcı bir grup, Ankara sokaklarına eşcinsellerin katliamını isteyen afişler astı.

[Haber görseli]

Her sene haziran ayının son haftasında düzenlenen LGBTİ Onur Yürüyüşü’nün bu sene, geçen yıl olduğu gibi Ramazan’a denk gelmesi gerekçe gösterilerek yürüyüşe katılanlar polis saldırmıştı. Bunun üzerine AKP hükümeti, seçim afişinde gururla bahsettiği Onur Yürüyüşü’ne katılanları ‘ahlaksız‘ ilan etmiş, ‘muhafazakar medya‘ da nefreti körüklemişti.

Bu nefretin sokağa izdüşümü ise daha sert oldu. Kendilerini ‘Genç İslami Müdafaa‘ diye adlandıran bir grup Ankara’ya “Lut kavminin çirkin işini yapanı görürseniz, faili de mef’ulü de öldürünüz!”ifadelerinin yer aldığı afişler asmaya başladı.

LGBTİ’lere katliam talep eden grubun sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada, “Batıl davada hayasızca olan bu yürüyüşe bizler Hak yolda kayıtsız kalamazdık. Bu konuda hem halkımızı bilinçlendirmek, hemde üzerimize düşen görevin küçük bir bölümünü gerçekleştirmek için çaba gösterdik” denildi.

[Haber görseli]

‘İslam buna müsade etmez’

Müslümanların bu konuda sessiz kalmamaları gerektiğini ileri süren grup, katliam çağrısını “İslam’ın bu duruma kesinlikle müsade etmediğini göstermek adına Tirmizi ve Ebu Davud da geçen bu Hadis-i Şerifi “Lut kavminin çirkin işini yapanı görürseniz, faili de mef’ulü de öldürünüz!” halkımız ile paylaştık. Temennimiz İslam’ın bizden istediği tavırı televizyonlarda hakkı haykıramayan hocalar yerine, Kur’an ve Sünnet ışığında öğrenmemizdir” diye savundu.

Bu çirkin ifadenin peygambere ait hadis olmadığı yönünde birçok tartışma çıkarken, bazı islami profillerde ayetler paylaşılarak bu hadisin sahih olmadığı vurgulandı...

Mâide Suresi 32. ayette bu durum kesinlikle reddediliyor...

Şüphe yok ki bir insanı öldürmesine karşılık olmayarak birisini öldüren, bütün insanları öldürmüş gibidir ve kim, birisini kurtarır, diriltirse bütün insanları diriltmiş gibidir. Andolsun ki peygamberlerimiz, onlara apaçık delillerle geldiler de gene onların çoğu, bundan sonra yeryüzünde hadlerini aştılar.