Siz de kötü koktuğu için sarımsak yiyemeyenlerden misiniz? O halde bu haberi dikkatlice okuyun. Çünkü sağlığa çok büyük fayda sağlayan sarımsağın kokusu için çok kolay bir çözüm bulundu. İşte ayrıntılar...

Sarımsağın kötü kokması nedeni ile pek çok insan yemekten çekiniyor. Fakat artık sarımsağın kötü kokması tarihe karışacak. ABD'nin Ohio eyaletinde yapılan bir araştırmada sarımsağın kokusunu gidermenin yolunu bulundu.

Türk mutfaklarının vazgeçilmezi olan sarımsak, hem yemeklere lezzet katıyor hem de sağlık açısından çok faydalı. Sarımsak sevenler için güzel haber ABD’den geldi. Yemesi güzel ama kokusu kötü olan sarımsak bitkisini yedikten sonra kokuyu önlemenin basit bir formülü bulundu.  Sarımsak kokusu üzerine araştırma yapan Ohio State Üniversitesi, bu kötü geçirmenin yolunu buldu. Geçtiğimiz günlerde Gıda Bilimi Dergisi'nde yayınlanan araştırmaya göre, bir yemeğin içerisinde sarımsak varsa yanında süt içmek sarımsağın kötü kokusunu ortadan kaldırıyor. Araştırmaya göre sarımsaklı bir yemekten sonra tam yağlı ya da yağsız süt içildiğinde, burun ve ağızdaki uçucu kokuları emen birleşenlerin yoğunluğu azalıyor. Diğer yandan yüksek yağ oranı nedeniyle, yağsız süte göre tam yağlı süt bu konuda daha etkili oluyor. 

Artık gönül rahatlığı ile sarımsak yemek mümkün. Sarımsaklı bir yemek yedikten sonra süt içmek etrafa yaydığınız kokarca efektini gidemeye yardımcı olabiliyor. Ancak buradaki püf nokta yemekten sonra yemek yerine yemek. Mutfakların kötü çocuğu sarımsak süt sayesinde artık aklanıyor ve gönül rahatlığı ile tüketilebiliyor. Sarımsağın magnezyum, C vitamini, B6 Vitamini ve selenyum açısından oldukça zengin ve sağlığımız açısından birçok faydası olduğu bilinen bir gerçektir. Aynı zamanda bol miktarda kükürt bileşeni içeren sarımsak kötü kokunun yanı sıra yemeklere kattığı güzel koku ve tatla da ön plana çıkıyor.

http://www.haberdeposu.net/haber/6987/sarimsak-kokusunu-en-kolay-cozum-bulunduuu.html