İstanbul Üniversitesi rektörlük seçimlerinde 1220 öğretim görevlisinin oyunu alarak birinci olan Psikiyatri Anabilim Dalı öğretim görevlisi Prof. Dr. Raşit Tükel, dün yapılan sağlıkçıların grevine katıldı. Tükel, “Demokrasi gereği en yüksek oy alan rektör olmalı” dedi. Sağlıkçılar da eylemde “Raşit Hoca rektörümüzdür” sloganları attı. İstanbul Üniversitesi’nde 12 Mart günü rektörlük seçimi yapıldı. Hükümetin adayı olarak bilinen Prof. Dr. Mahmut Ak’a karşı solcuların ağırlıkta olduğu grubun desteklediği Prof. Dr. Raşit Tükel, birinci çıktığı seçim sonucunun belli olmasının ardından Sağlık Emekçilerinin 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle düzenlediği eyleme katıldı. Tükel, yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi: “Demokratik, akademik, akademik özerklik adına rektörlük seçimlerine katıldık. Demokrasinin gereği en yüksek oy alanın rektör olarak atanması gerek. 2012 seçimlerinde ikinci sırada yer aldığım için daha sonraki aşamalara katılmamıştım. Çünkü demokrasinin gereği buydu. 2 bin 595 öğretim üyesi oy kullandıysa bunun sonucunda birinci olanın rektör olması gerekiyor. Ben nasıl ikinci olduğumda çekildiysem, şimdi de ikinci olanın ve diğerlerinin çekilmesini talep ediyorum. Demokrasiye inananlar olarak oylarımıza sahip çıkacağız.”

MEHMET RAŞİT TÜKEL KİMDİR?

1959 Aydın doğumlu olan Raşit Tükel Ortaokulu Bornova Anadolu Lisesi’nde, liseyi Ankara Fen Lisesi’nde okuduktan sonra tıp alanına yöneldi. 1983 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesini bitirdi. Uzmanlığını 1991 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalından aldı.

1993 yılında psikiyatri doçentliğini alan Raşit Tükel, 1995 yılında atandığı doçentlik kadrosundan sonra, 2000 yılında profesör oldu. İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalında hekimliğe ve hocalığa devam eden Raşit Tükel, 1994′ten bu yana Ayaktan Tedavi Birimi sorumluluğunu üstlenmekte. 1998 yılında kurduğu Anksiyete Bozuklukları Polikliniğinde araştırma ve tedavi faaliyetlerini sürdürmektedir.

Ulusal ve uluslararası yayınlarda pek çok bilimsel makalesi bulunan Raşit Tükel, 20 Aralık 2012′de yapılan seçimlerinde de İstanbul Üniversitesi rektörlüğü için aday olmuştu.