17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması ile ilgili attığı tweet nedeniyle “terörle mücadelede görev alan kamu görevlilerini hedef gösterme” iddiasıyla 5 yıla kadar hapsi istenen gazeteci Sedef Kabaş hakkında bu defa da evine arama yapmaya gelen polisleri kapıda bekleterek içeri almadığı gerekçesiyle iddianame hazırlandı.

Gazetemiz hakkında Charlie Hebdo karikatürleri nedeniyle soruşturma başlatan Başsavcı Vekili Vedat Yiğit’in hazırladığı iddianamede Kabaş’ın 5 yıl 4 aya kadar hapsi isteniyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, arama yapılması için çıkarılan karar üzerine şüpheli Kabaş’ın evine 3 polis memurunun gittiği belirtildi. Kabaş’ın, adli görevini yapmak için evine gelen polis memurları İsmail C., Metin Y. ve Cenk B’nin evinde arama yapmasını bir süre engellediği öne sürülerek bu süre içerisinde polis memurlarını kapıda beklettiği, kapıyı üzerlerine kapadığı ve eve almadığı iddia edildi.

Savcı Yiğit iddianamede, Kabaş’ın ifadesinde kadın olması nedeniyle kıyafetlerini değiştirmek üzere polis memurlarını beklettiğini söylediği ancak daha sonra kıyafetlerini değiştirmeden yine bu şekilde polis memurlarını içeri davet ettiğini kaydederek Kabaş’ın savunmasına itibar edilemeyeceğini öne sürdü. İddianamede ayrıca Kabaş’ın evine aramaya gelen polis memurlarına “Siz yanlısınız, taraflısınız” diyerek “görevli memura hakaret” suçunu da işlediği iddia edildi. Twitter’da İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu’nun fotoğrafını paylaşarak “Bu adamı asla unutmayın, 17 Aralık soruşturmasına takipsizlik kararı veren savcı Hadi Salihoğlu” yazan Kabaş, hakkında 1.5 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyleiddianame hazırlanmıştı. Kabaş gözaltına alındığı gün evde arama yapmaya gelen polislerin kendisinden şikâyetçi olmadığını öğrendiğini, kendisinin de polislerden şikâyetçi olmadığını söylemişti. Kabaş, arama emrini gördükten sonra polisleri içeri davet ettiğini, çay ikram ettiğini ve polislere evde istediği gibi arama yapabileceklerini söylediğini ifade etmişti.


http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/200205/_Polisi_bekletme__davasi.html