ANKARA (ANKA) -Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, sınavla atama yapmak üzere 5 avukat alımı yapacak. Başvurular 28 Mart 2014 tarihi mesai bitiminde sona erecek.


Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan ilana göre, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı, sınavla atama yapmak üzere 5 avukat alımı yapacak. Giriş sınavı sözlü usulü ile 24 Nisan 2014 tarihinde Ankara’da yapılacak. Aynı gün bitmemesi halinde takip eden günlerde sözlü sınava devam edilecek. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylara sınavınyapılacağı adres ve sınav saatleri; Başkanlığın internet sayfasında ilan edilecek. Adaylar için ayrıca sınava giriş belgesi düzenlenmeyecek.

-BAŞVURULAR 28 MART 2014'E KADAR YAPILACAK-

Başvurular 28 Mart 2014 tarihi mesai bitiminde sona erecek. Adayların sınava katılabilmek için Sınav Başvuru Formunu elektronik ortamda eksiksiz olarak doldurduktan sonra, formun çıktısını imzalamak suretiyle belirtilen belgelerle birlikte, Başkanlığımızın İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Bilkent Ankara adresine şahsen veya posta yoluyla başvuruda bulunmaları gerekecek. Sözlü sınavdan 100 üzerinden 70 ve üzeri puan alan adaylardan; en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere, atama yapılacak kadro sayısı kadar asıl aday ile bunların yarısı kadar yedek aday isimlerinden oluşturulan kazananların listesi belirlenecek Başarı sırasına göre oluşturulacak yedek aday listesi, sınav sonuçlarının ilanından itibaren altı ay süreyle geçerli olacak. Sınav sonucu asıl listelerde yer alan adaylara Başkanlığın internet sayfasında duyurulur ayrıca yazı ile de bildirilecek. Sınav sonuçlarının ilan edilmesinden itibaren 5 gün içinde yazılı olarak komisyona itiraz edilebilecek. Gerekli belgeleri süresinde ibraz etmeyenlerin atamaları yapılmayacak.