Fırat'ın doğusuna operasyon haberleri nasıl değerlendiriliyor? Türkiye ABD savaşı olur mu? Türkiye ile ABD anlaştı mı? Anlaştı ise anlaşmanın içeriği nedir?

Bütün bu gelişmeler olurken Sabah Gazetesi yazarı Mehmet Barlas tehdit mi ediyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Fırat'ın doğusunda kalan YPG kontrolündeki bölgeye yönelik askeri operasyonun birkaç gün içinde başlayacağı açıklaması üzerine Pentagon sözcüsü Sean Robertson, Suriye’nin kuzeydoğusuna herhangi bir tarafça girişilebilecek tek taraflı bir askeri eylemin, özellikle Amerikan personelinin oradaki varlığı gözönüne alındığında, ciddi endişe kaynağı oluşturacağı uyarısında bulundu.

Açıklamalara bakılırsa durum son derece ciddi ve endişe verici?

Acaba açıklamalar gerçeği yansıtıyor mu?

Sabahattin Önkibar bugün Aydınlık Gazetesinde yer alan yazısında Fırat’ın doğusunda yapılacak askeri hareketin seçime yönelik bir gösteri olabileceğini yazdı.

“Erdoğan, "Münbiç yüzde 80-85'i ile tamamen Araplara ait olduğu halde şu anda orada terör örgütleri bulunuyor. O zaman biz çıkaracağız, iş başa düştü" dedi.

Belli ki ABD'nin Suriye Temsilcisi James Jeffrey ile Ankara'da pazarlık yapılmış ve anlaşmaya varılmıştır.

Temel Vatandaşlık Hakları Nelerdir? Bilmemiz Gereken Öneli Vatandaşlık Hakları Nelerdir? Temel Vatandaşlık Hakları Nelerdir? Bilmemiz Gereken Öneli Vatandaşlık Hakları Nelerdir?

Endişem ABD ile varılan mutabakatın içeriğidir zira Washington almadan bir şey vermez. Malum bir papaz için bile kıyamet koparanlar, böyle bir harekata hatır için olur vermez.

Dilerim bu operasyon propaganda amaçlı seçim harekatı olmasın zira iktidarın bu konudaki sicili ortada yani 6 ay önce yapılan seçim arifesinde hatırlayın Kandil'i güya fethetmek üzereydik. Oysa yapılan sadece seçim gürültüsüydü.

Bu arada operasyonda ABD'li askerlerin zarar görmemesi için muhtemeldir ki vurulacak bölgeler ABD tarafına iletilecektir...

Pardon ama ABD Ordusu Ankara'dan alacağı o bilgileri PYD-PKK'ya vermez mi?"

https://www.aydinlik.com.tr/abd-harekata-nasil-ikna-edildi-sabahattin-onkibar-kose-yazilari-aralik-2018

Pekin’in açıklaması

“Emekli korgeneral İsmail Hakkı Pekin, harekâtın ABD askerlerinin bulunmadığı bölgeden başlayabileceğini söyledi. Pekin, "Kuzey Irak’la Suriye’nin kuzeyi arasındaki bağlantıyı kesmek için Sincar bölgesi de hedefleniyor olabilir. Girilecek yer de muhtemelen Arap çoğunluğun olduğu yerler olabilir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Fırat’ın doğusuna operasyon birkaç gün içinde başlayacak” açıklamasının ardından gözler Türkiye-Suriye sınırına çevrildi. Sınır hattında Şanlıurfa’nın Mürşitpınar ilçesinin karşısında bulunan Kobani, Ceylanpınar ilçesinin karşısındaki Resulayn ve Akçakale ilçesinin karşısındaki Tel Abyad bölgelerinde ABD askerleri bulunuyor. Eski Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin, Fırat’ın doğusuna yapılacak olası operasyonun, ABD askerlerinin bulunmadığı bölgelerden başlayabileceğini belirtirken sahada Türk askerleri ile Amerikan askerlerinin karşı karşıya gelmesine ihtimal vermediğini belirtti. Pekin, Türkiye’nin Suriye hükümetiyle anlaşmadığı sürece siyasi hedefine ulaşamayacağını da belirtti.

Mehmet Barlas’ın tehdit olarak yorumlanabilecek “Söylemlere dikkat edelim” uyarısı:

Söylemlere dikkat edelim
Şimdi işler bu aşamaya geldiğine göre, Türk toplumu olarak bazı noktalarda hazırlıklı olmamız gerekiyor.
Özellikle bir seçim kampanyasının arifesindeyken, herkesin söylemlerine özen göstermesi ve istemeden ABD etki ajanı konumuna düşmekten kaçınması gerekiyor.

 https://www.sabah.com.tr/yazarlar/barlas/2018/12/14/firatin-dogusunu-vesile-edip-kimse-turkiyeye-oyun-oynamamali

Bu uyarı şöyle de anlaşılabilir; dikkat edin ABD ajanı olarak suçlanabilirsiniz, hülasa açıklamaya muhtaç sözler.

Av. Rahmi Ofluoğlu