İnternet Haber “Bu Menzil Tarikatı neyin nesi? Gülen’in yerini mi alıyor?” diyor. İnternet Haber’de Menzil Tarikatı ile ilgili haber yorumda şöyle deniliyor:

MENZİL tarikatı son günlerin tartışma konusu olan cemaatlerinden biri. İddiaya göre devlette terörist Fethullah Gülen'in cemaatinden boşalan yeri onlar dolduruyor. Menzil tarikatının özellikle Sağlık Bakanlığı'nda kadrolaştığı iddiaları var. Medyada Menzil tarikatının kullandığı GVS plakalı araçlar ile Sağlık Bakanlığı'nın satın aldığı uçakların GVS kodları delil olarak gösteriliyor. 

Yeni Sağlık Bakanı Ahmet Demircan iddialar karşısında sessiz kalırken Habertürk yazarı Fatih Altaylı'dan dikkat çeken bilgiler geldi. Altaylı 'Fethullah Gülen cemaati ile tarikatların devlete yerleşmesinin acısını en ağır biçimde yaşadığımızı' hatırlatarak, Menzil tarikatı için şunları yazdı;

-"Şimdilerde en çok konuşulan tarikat Menzil. Bu tarikat mensuplarının bazı bakanlıklarda çok yoğun kadrolaştığı konuşuluyor ki, bu da aslında yeni değil. Bundan yıllar önce AK Parti hükümetlerinde görevli bir bakanla Ankara’da resmi konutunda sohbet ediyorduk. Şu anda aktif siyasetin içinde olmayan çok güçlü bir isimdi. Yeni bir kabine revizyonu yapılmış ve çok başarılı görünen bir bakan, görevden alınmıştı.

SAĞLIK BAKANI KENDİ TARİKATINI DOLDURMUŞ
AK Parti’nin çok güçlü ismi olan o bakana, “Gayet başarılıydı. Niye bakanlıktan alındı?” diye sormuştum. Bildik tedirgin yüz ifadesini takınmış, “Bakanlıkta sadece kendi tarikatına yer açtığı için Sayın Başbakan çok kızdı. Bir-iki uyardı, ama sonunda görevden aldı” demişti. “O tarikat Menzil mi?” diye sormam üzerine de başıyla onaylamıştı.

DEVAMI

medyafaresi.com’un haberi

Mizah dergisi Leman, kapağına Menzil tarikatını taşıdı.

Leman, Menzil'i kapak yaptı! Düz dünyaya hoş geldiniz

1991 yılından beri yayınlanmakta olan haftalık mizah dergisi Leman, Menzil Tarikatı şeyhinin torununun şatafatlı tahta otururken çekilmiş fotoğrafını kapağına taşıdı.

DEVAMI

Fatih Altaylı Haber Türk’deki bugün ki yazısında “DÜN devletin hâlâ eski hatayı sürdürme eğiliminde olduğunu, FETÖ’den boşalan kamu görevlerine, başlıca birkaç tarikatın hızla aktığını ve örgütlendiğini yazarak “Yarın da ‘METÖ bizi kandırdı’ demeyin sakın”diye yazdım.

Yazdım ve yazdığıma pişman oldum.

Birkaç saat içerisinde ben diyeyim yüzlerce, siz deyin binlerce mail yağdı.

Farklı kamu kurumlarından pek çok “dertli” bürokrat.

Pek çoğu, “Atı alan Üsküdar’ı geçti” diyerek kurumlarında kimi tarikatların örgütlenmeyi tamamladığını, bazılarının zaten yıllardır örgütlendiğini ve artık kurumların tamamen tarikat kontrolüne girdiğini anlatıyor.

 DEVAMI